Cetatea albaiulienilor sau cetatea …?

Avem în Alba Iulia o cetate unică, o ştim cu toţi şi ne lăudăm peste tot cu acest lucru. Oricine vine în Alba Iulia merge la Cetate şi se minunează ca la a opta minune a lumii, un lucru care ne face să fim mândri şi nu ascundem acest lucru. Dar întrebarea este: A cui este Cetatea? Pun această întrebare deorece autorităţile ne spun că au redat cetatea albaiulienilor după decenii în care a fost închisă de armată.



" Totuşi, un eveniment desfăşurat, pe nume Alba Iulia Music and Film Festival ne-a pus pe gânduri în ce priveşte “proprietarul Cetăţii”: albaiulienii sau un anume personaj. " , declarau cei de la Ziarulapulum.ro .



Festivalul, un eveniment care este unul reuşit, a fost mutat din Piaţa Cetăţii deoarece respectivul cetăţean a bătut din palme ca festivalul să fie mutat din Piaţa Cetăţii, pe latura de Vest a Cetăţii deoarece cetăţeanul, care printre altele execută lucrărilor de restaurare și reabilitare în Cetate, avea nevoie de spațiu de desfășurare a unui simpozion în cadrul căruia tot felul de arhitecţi urmau să viziteze o hală de sticlă, căruia i-au pus numele de muzeu şi care îşi are locul în Piaţa Cetăţii, cu tot felul de statui aruncate ca din elicopter.



Aceştia trebuiau să viziteze în linişte locaţia şi nu cumva să fie deranjaţi de spectatori. Şi uite aşa organizatorii Festivalului Alba Iulia Music and Film Festival şi-au luat scena în spate şi toate cele necesare şi le-au mutat în altă locaţie pe ultima sută de metri.



Gurile rele spun că în Piaţă nu vor mai fi organizate evenimente deoarece “hoardele” de albaiulieni şi turişti distrug munca restauratorului care nu prea are chef de a da garanţii mari pe lucrări. Şi culmea este că autorităţile chiar vor să-i facă pe plac deşi lucrările, de multe milioane de euro au fost făcute nu doar din bani europeni ci şi din cei ai pălmaşilor, deoarece pe lângă fondurile UE s-au cheltuit mulţi şi din bugetul local.



Aşadar şi prin urmare, albaiulienii nu mai au voie să se bucure de evenimente într-o anumită locaţie pentru că aşa vrea un singur om şi atunci răspunsul la întrebarea “A cui e Cetatea”? este simplu şi îl ghiciţi fiecare...

ziar Alba Iulia publicitate Alba Iulia anunturi Alba Iulia