SNSPA lanseaza primul Master din Romania de Evaluare a Politicilor si Programelor Publice Europene

 

Incepand cu anul scolar 2010-2011, Departamentul de Relatii Internationale si Integrare Europeana (DRIIE) din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative - Bucuresti organizeaza programul masterat in domeniul evaluarii proiectelor, programelor si politicilor publice europene si nationale denumit Evaluarea Politicilor si a Programelor Publice Europene (EPPPE).

 

 

Programul de masterat, acreditat de catre ARACIS (Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior), va oferi pregatire academica de specialitate intr-un domeniu mai putin explorat in Romania, dar foarte important pentru cresterea capacitaþii de elaborare a  politicilor publice ºi de reformare a cheltuielilor bugetare. De asemenea, aceasta specializare este deosebit de atractiva pentru numeroasele aplicatii pe care le dezvolta in sectorul privat in domeniul managementului proiectelor, dezvoltarii institutionale sau gestionarii diverselor politici ale companiilor, cum ar fi  cele de personal sau de marketing.

 



La prima editie a masterului, anul acesta, EPPPE scoate la concurs 30 de locuri pentru studentii interesati, oferind o abordare specializata si personalizand procesul de invatamant la nivel de masterat.



Formularul de preinscriere si informatii detaliate referitoare la procesul de admitere pot fi accesate la adresa www.dri.snspa.ro



 

Programul de studii propus vine in sprijinul eforturilor existente ale DRIIE-SNSPA si ofera un suport teoretic si metodologic pentru formarea unor specialisti apti sa deruleze procese de evaluare atat in sectorul privat cat si in cel public. Programa de studii oferita este multidisciplinara si reflecta o abordare transversala in ceea ce priveste mecanismul politicilor publice in general si diferitele modele de evaluare (aplicabile anumitor domenii) in special.

 

Masterul EPPPE este util mai ales pentru ca le ofera celor care il urmeaza capacitatea de a-si dezvolta abilitati de realizare a unor analize cuprinzatoare ale problemelor ce trebuie rezolvate ºi de elaborare a posibilelor solutii.

 

Programa de masterat va lua in discutie subiecte precum aspecte teoretice ale procesului de evaluarea a politicilor publice, chestiuni referitoare la analiza cost-beneficiu si la cea cost-eficacitate, analizarea metodelor si tehnicilor de cercetare sociala si a celor de evaluare specifice diferitelor domenii precum ºi alte aspecte relevante pentru procesul de evaluare precum finante publice, economie, politici publice, etc. De asemenea, programa de studii va oferi si o serie de aplicatii practice precum exercitii de evaluare (in cadrul carora studentii pot dezvolta proiecte personale, de interes pentru profesia lor de baza), practica de specialitate si intalniri cu specialisti si practicieni de la nivel national si international.

 

Pentru anul universitar 2010-2011, oferta educationala a DRIIE mai cuprinde si urmatoarele mastere:

 

 1. Relatii Internationale si Integrare Europeana (RIIE)



 2. Analiza si Solutionarea Conflictelor (ASC)

 3. Politica si Economie Europeana (PEE)





 

 

 

Mult succes la admitere!

 

 

 

 ***







 

Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA) a fost infiintata ca institutie de invatamant postuniversitar, cu personalitate juridica, in temeiul Hotararii Guvernului Romaniei nr. 183 din 1991, incorporand in structura sa fosta Facultate de Studii Politice din cadrul Universitatii Bucureºti. Prin H.G. nr. 542 din 1995, SNSPA a obtinut dreptul de a organiza si pregatire de nivel universitar in domeniul stiintelor politice si al administratiei publice, iar ulterior al comunicarii si relatiilor publice. Prin aceasta hotarare, SNSPA este definita ca institutie publica de invatamant superior, cu personalitate juridica, aflata in subordinea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii

 

S-a creat astfel un cadru de pregatire profesionala de elita, bazat pe programe de nivel postuniversitar, comparabil si compatibil cu cel existent in tarile dezvoltate din Europa Occidentala sau in SUA. Primul decan al Departamentului de Relatii Internationale – si organizator al acestuia – a fost prof.univ.dr. Ioan Mircea Pascu.

 

Departamentul de Relatii Internationale si Integrare Europeana a fost gandit pentru a asigura o stransa legatura intre pregatirea teoretica si practica executata in sfera politicii externe, de securitate sau aparare, dezvoltand solutii capabile sa realizeze conexiunea intre zona academica si cea de expertiza. 

 

In cadrul Departamentului de Relatii Internationale si Integrare Europeana au predat de-a lungul timpului, in afara fondatorilor, Mugur Isarescu, Eugen Dijmarescu, Adrian Nastase, Teodor Melescanu, Theodor Stolojan, Mircea Geoana, George Cristian Maior, Mihai Razvan Ungureanu.











 

 

 





























admitere master 2010 Bucuresti universitate