Platforma Planifica Neprevazutul – educatie completa despre contraceptie

Orice femeie moderna stie ca in ziua de azi, controlul asupra corpului ei ii apartine in totalitate. Debutul vietii sexuale sau aparitia unui copil sunt momente importante care ar trebui decise cu grija, iar metodele contraceptive moderne permit femeilor sa amane sarcina oricat de mult isi doresc. Pentru a se asigura ca un numar cat mai mare de femei au acces la informatii importante despre viata sexuala si contraceptie, Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala (SECS) a dezvoltat platforma Planifica Neprevazutul, care ofera informatii si recomandari de specialitate pe aceste teme.



Vizitand site-ul PlanificaNeprevazutul.ro, femeile pot afla totul despre anticonceptionale, contraceptia de urgenta, efectele pilulelor contraceptive sau metode alternative de evitare a sarcinii.



Pornind de la mituri construite in jurul pilulei de a doua zi, campania clarifica unele prejudecati privind contraceptia de urgenta, care:





NU reprezinta o metoda de avort

NU este periculoasa pentru sanatate

NU afecteaza fertilitatea

NU impiedica aparitia unei sarcini pana la urmatoarea menstruatie, ci doar in cazul contactului sexual imediat dupa care au fost folosite





De asemenea, anticonceptionalele au o serie de efecte si caracteristici care trebuie cunoscute de toate femeile. Printre acestea se numara:





Anticonceptionalele sunt printre cele mai sigure metode contraceptive existente, cu o eficienta de 99,7%, in conditiile folosirii corecte.

Folosirea lor pe termen lung nu determina infertilitate, orice femeie sanatoasa din punct de vedere reprodicator putand ramane insarcinata dupa ce intrerupe utilizarea anticonceptionelelor.

Anticonceptionalele nu se administreaza numai in zilele cu contact sexual – pentru a proteja in fata unei sarcini nedorite, ele se iau la aceeasi ora, in zilele de administrare (asigura-te ca ai inteles indicatiile medicului si ca ai citit cu atentie prospectul).

Ai protectie imediata, daca incepi folia de anticonceptionale din prima zi de menstruatie. Daca iei prima pilula in alta zi a ciclului menstrual, atunci este nevoie sa folosesti o metoda contraceptiva suplimentara in primele 7 zile de administrare.

Eficienta anticonceptionalelor este afectata de interactiunea cu urmatoarele tipuri de medicamente: antifungice, cele folosite in tratarea diabetului, a anxietatii sau a tulburarilor de somn, precum si cele care accelereaza functia ficatului: carbamazepina, fenobarbitalul, fenitoina, rifampicina, antidepresive.

Anticonceptionalele influenteaza efectul unor suplimente cum ar fi vitamina B6, vitamina B12, vitamina C și acidul folic. Astfel, administrarea acestora trebuie ajustata prin efectuarea unei vizite la medic.

Contraceptia orala este contraindicata femeilor de peste 35 de ani care fumeaza





Cunoasterea cat mai buna a efectelor si beneficiilor metodelor anticonceptionale este absolut necesara pentru ca femeile sa decida in cunostinta de cauza asupra viitorului lor si sanatatii aparatului lor reproducator. De aceea, platforma Planifica Neprevazutul incurajeaza femeile sa trimita orice intrebari despre planficare familiala, sexualitate, contraceptie sau boli ale aparatului reproducator la adresa doctorul@planificaneprevazutul.ro, pentru a primi recomandari direct de la medicul specialist.



Powered by SEO monitor