Cum sa te joci cu bebelusul tau?

Pentru bebelusi, jocurile nu se rezula doar la jucarii, ci si la interactiuni cu adultii. Orice lucru, de la o melodie frumoasa atunci cand ii schimbi scutecul pana la a-i zambi atunci cand sta in bratele tale, poate fi distractiv pentru el. Incearca aceste modalitati distractive de a te juca  cu bebelusul tau.

Cand intra in a doua luna de viata, bebelusii incep sa fie mai interesati de lumea din jurul lor. In timp ce ei nu se joaca asa cum ne-am imagina noi - impingand trenuri sau mangaind papusile - ei sunt dornici sa exploreze obiecte si sa interactioneze cu oamenii pe care ii vad zilnic. Toate aceste experiente placute si jucause il ajuta pe cel mic sa se dezvolte si sa invete noi lcururi.

Cum interactionezi cu bebelusul in primele luni din viata?

Vei observa ca atunci cand muti un obiect intersant incet dintr-o parte in alta, bebelusul il va urmari cu privirea. Aceasta este una din primele modalitati prin care bebelusii mici exploreaza lumea in timp ce isi construiesc abilitatile vizuale.

Aseaza copilul astfel incat sa poata sa loveasca cu mana sau cu piciorul un obiect mobil sau o jucarie care face zgomot. Gasesti o multime de idei de inspiratie pe kindershop.ro , inclusiv jucarii potrivite pentru bebelusi, pentru camera lor si spatiul lor de joaca, inca de la nastere.

In urmatoarele saptamani, el va conecta actul de a lovi cu sunetul pe care il produce acea jucarie mobila. Acest lucru o sa-l ajute sa inteleaga principiul de cauza si efect. De asemenea, copilul va descoperi ca zgomotul si sunetele sunt distractive.

Transforma rutina zilnica intr-una jucausa si placuta

De exemplu, ai putea sa-i faci un masaj bebelusul tau dupa baie sau inainte de culcare. Acest lucru il va ajuta sa se conecteze cu tine si l va ajuta sa inteleaga cum corpul sau ii apartine (isi va constientiza corpul).

Uitati-va pe carti impreuna

Nu are importanta ca bebelusii atat de mici nu stiu sa citeaza. Exista o multime de carti pentru bebelusi, special create pentru ei, cu sunete, cu elemente tactile sau cu imagini foarte placute pentru ei. Cand bebelusul ajunge in 3 - 4 luni s-ar putea sa observi ca vrea sa puna el insusi mana pe carte si sa-i simta gustul.

Ofera-i bebelusului obiecte si jucarii interesante

Poti incepe cu obiecte placute la atingere si despre cum se simt diferite obiecte. Acest lucru il va ajuta sa-si constientizeze simturile. Explorarea obiectelor cu ochii si mai tarziu cu mainile si gura, ii ajuta pe bebelui sa descopere cum functioneaza anumite obiecte si ce fac. Acest lucru face ca bebelusul sa inceapa sa rezolve unele probleme usoare.

Bebelusii au nevoie de pauza

Atunci cand te joci cu bebelusul tau, poti ajunge intr-un punct in care simti ca el devine dezinteresat. Este un lucru perfect normal. Cu totii ne distram pana intr-un punct dupa care ne plictisim. El poate sa inceapa sa planga. Cand se intampla asta, inseamna ca s-ar putea sa fie nevoie de o pauza. bebelusiiau propriile modalitati individuale de a raspunde la stimulare - lumina, sunete, atingeri,a ctivitate. Unii se pot concentra mai mult, in timp ce altii devin rapid coplesiti de orice stimuli (chiar si aprinderea luminii in camera). Nu e nimic gresit in asta. Trebuie doar sa fii atenta la copilul tau si cu siguranta vei invata ce ii place, cum ii place sa se joace si care este timpul de stimulare potrivit pentru el. Oricum, totul ar trebui facut in reprize mici.