Inel de logodna cu diamant sau inel de logodna cu aquamarin?

 Cumpararea inelului potrivit pentru o viitoare propunere in casatorie este o sarcina destul de dificila. Acum trebuie sa te gandesti: partenerei tale ii plac diamantele sau are o simpatie pentru o piatra cu totul diferita? Cumparaturile devin astfel obositoare si dificile. Inainte de a cumpara un inel de logodna, trebuie sa stii ce piatra pretioasa o face pe iubita ta fericita.



Diamant sau aquamarin?



Desigur, diamantul este cel mai puternic material natural gasit vreodata pe Pamant. Dar, in afara de acest aspect, ce este atat de grozav in legatura cu diamantele?



Cand un cuplu se logodeste, societatea se asteapta sa vada pe degetul inelar de la mana stanga a femeii un inel cu diamant mare si scump. Dar de ce? Pentru ca marketingul diamantelor este inteligent, asta stim. Da, unele diamante sunt foarte stralucitoare si clare precum cristalul, dar exista multe alte pietre pretioase care prezinta aceleasi calitati, plus inca altele. Una dintre aceste pietre este aquamarinul.



Ce este un aquamarin? Numele de aquamarin provinde dintr-o expresie latina care inseamna “apa de mare” si reflecta gama vasta de nuante de albastru a acestor pietre pretioase.



La fel ca smaraldul, aquamarinul provine din grupul Beril, in ciuda diferentei lor vizuale intense. Daca ai vazut vreodata live un aquamarin, atunci stii ce frumusete naturala covarsitoare si ce culori atragatoare prezinta aceasta piatra pretioasa.



Adevarul despre diamante: Acestea sunt rareori o investitie buna, nu sunt rare deloc, sunt teribil de scumpe din cauza deficitului artificial, este greu de facut distinctia dintre pietrele reale si cele create in laborator.



De ce sa alegi un aquamarin in schimb? Pietrele de aquamarin se gasesc in mai multe nuante frumoase de albastru. Ele sunt semnificativ mai ieftine decat diamantele, pot fi la fel de stralucitoare si clare ca diamantele si au nota 7,5 - 8 pe scara Mohs a duritatii. Datorita duritatii lor mari, pietrele de aquamarin sunt folosite deseori in bijuterii, inclusiv in inelele de logodna.



Inelele de logodna cu aquamarin devin din ce in ce mai populare, mai ales pentru ca femeile din ziua de azi incep sa renunte tot mai mult la nebunia diamantelor si la lucrurile traditionale.



Chiar daca majoritatea femeilor sunt inca de neclintit atunci cand vine vorba de primirea unui inel de logodna cu diamant, ele vor sa fie, totodata, nonconformiste, deosebite si speciale, fapt pentru care purtarea unei alte pietre pretioase le poate capta atentia cu adevarat.