5 motive pentru care orice business are nevoie de optimizare SEO
In societatea contemporana, tot ceea ce avem nevoie sa stim se afla la un click distanta. Fie ca vorbim de produse, servicii, informatii sau referinte, poti afla totul cu o singura atingere de mouse. Comoditatea pe care internetul a adus-o cu el a făcut absolut necesara crearea unei prezente online a oricarei afaceri.
Dar odată cu creșterea numărului de afaceri care sunt prezente pe internet, nu mai este suficient doar sa ai o prezență online, ci trebuie sa o pui la punct si sa o optimizezi, pentru a fi vizibil pentru publicul tau tinta.
Aici intra in scena Search Engine Optimization sau pe scurt, SEO. Optimizarea SEO reprezinta suma unor metodologii, tehnici si tactici menite sa creasca numarul de vizitatori ai unui site prin imbunatatirea pozitiei sale in pagina de cautare a unui motor de cautare.
Pe scurt, daca iti doresti sa fii vazut in mediul online, este mai mult decat necesara optimizarea SEO a site-ului afacerii tale.
1. Toate business-urile care se respecta sunt prezente si vizibile in spatiul online
Daca afacerea pe care o ai nu este prezenta in spatiul online, refuzi oportunitatea de a fi gasit foarte usor de catre miliardele de persoane care folosesc internetul zilnic. 93% dintre persoanele care cauta produse si servicii folosesc motoare de cautare, asadar este imperativa crearea unui site de prezentare. Dar acesta este doar primul pas al strategiei de promovare pe internet.
Pentru a fi gasit cat mai repede in paginile motoarelor de cautare, trebuie sa investesti in strategii menite sa ridice site-ul pe un loc fruntas al clasamentului, deoarece este demonstrat statistic faptul ca 75% dintre cei care cauta produse si servicii nu trec mai departe de prima pagina a motoarelor de cautare. In acest sens, optimizarea SEO este o componenta vitala si, in combinatie cu alte strategii de marketing online, devine o unealta imbatabila in realizarea telurilor propuse.
2. SEO genereaza trafic cu o rata mare de conversie
O optimizare SEO corecta presupune o documentare temeinica, fiind printre pasii cei mai importanti care trebuie facuti. Prin analiza cuvintelor cheie, optimizarea SEO poate determina dimensiunile pietei de consumatori care cauta exact acelasi cuvant cheie.
Prin identificarea corecta a intentiei exacte din spatele folosirii acestor cuvinte cheie, se pot satisface acele griji, nevoi si dubii care exista in mintea publicului tinta si se va reusi construirea unei imagini credibile, in care acesta va avea incredere.
Acest lucru se traduce printr-o rată mai mare de conversie din vizitatori in cumparatori pentru afacerea ta.
3. SEO evolueaza continuu, creand noi oportunitati
Poate cel mai bun aspect al optimizarii SEO este faptul ca acesta evolueaza odata cu piata, luand in calcul incertitudinile si lucrurile imprevizibile care pot aparea. In timp ce metodologiile si tehnicile se pot schimba foarte rar, aplicatiile SEO vor evolua mereu, in conformitate cu cerintele existente pe piata.
Piata este compusa din fiinte umane care dau dovada de emotii si sentimente, fiind astfel expusi unor factori care ii pot influenta in diferite moduri. Gusturile si preferintele vor fi mereu supuse schimbarilor.
Luand in considerare aceste lucruri, website-ul si strategiile de marketing online trebuie sa fie cat mai dinamice. Tocmai de aceea, strategiile SEO pot fi evaluate si folosite pentru a monitoriza gusturile publicului tinta, dar si schimbarile la nivel de piata.
4. Strategiile SEO isi merita fiecare banut investit
Aproximativ 75% din marketeri considera optimizarea SEO ca fiind o strategie excelenta in care sa investeasca, din punct de vedere al rentabilitatii. Acest lucru se datoreaza faptului că SEO este unul dintre instrumentele cele mai accesibile pentru marketingul online, oferind rezultate consistente.
Este nevoie de o documentare serioasa cu privire la publicul tinta pentru a afla cu certitudine ce tip optimizare SEO ar trebui creata si implementata.
De aceea, o strategie SEO eficienta este perceputa drept o investiție care plătește dividende pe termen lung, prin faptul ca directioneaza cu fermitate eforturile tale de marketing fix catre publicul tau tinta. Într-un fel, optimizarea SEO devine o unitate de măsură a productivității eforturilor de marketing. Fiecare ban cheltuit pe o strategie SEO poate fi evaluată prin profitul pe care il generează.
4. SEO profita de competitorii slabi
Popularitatea folosirii unei optimizari SEO a crescut foarte mult in ultimii ani si vei gasi putine firme care nu au integrat aceasta componenta in planul lor de marketing. Insa nu toate companiile care folosesc o strategie o si fac intr-un mod corect sau eficient.
Strategiile eficiente de SEO pot pozitiona o afacere in asa fel incat ea sa atraga traficul generat de cautarile publicului tinta. Pentru acest lucru ai nevoie de specialisti SEO in domeniu si de o agentie SEO profesionista, deoarece nu este un domeniu care o astfel de strategie se poate stapani, perfectiona si aplica peste noapte.
Persoanele care nu cred in avantajele create de o optimizare SEO si care recurg la strategii tradtionale de marketing vor fi vulnerabili in fata competitorilor, care vor specula acest punct slab. Strategiile traditionale de marketing sunt atat de vaste, incat mesajul pe care vrei sa il transmiti este prea general si dispersat pe o piata care poate nici nu este interesata de produsul sau serviciul pe care il oferi, irosind astfel resurse pretioase.
Intr-un studiu publicat de catre Ipsos OTX, se dovedeste faptul ca 71% dintr-un esantion de 5000 de persoane care utilizeaza un smartphone au cautat si/sau cumparat un produs, deoarece au vazut o reclama online la acel produs.
Asadar, intr-o societate care continua sa capitalizeze toate posibilitatile pe care internetul i le ofera, valoarea si importanta unei strategii SEO eficiente este intr-o continua crestere. Optimizarea SEO a devenit componenta cruciala prin care toate strategiile de marketing online isi pot maximiza eficienta.
Optimizare SEO - iAgency.ro