Votati: Frecventa scolara – Proiect coordonat de Scoala cu clasele I-VIII nr. 3 “Dimitrie Cantem
Votati: Frecventa scolara – Proiect coordonat de Scoala cu clasele I-VIII nr. 3 “Dimitrie Cantemir” Fetesti, de echipa Mugurii cantemireni si sustinut de Fundatia Culturala Ideea Europeana.
Organizator: Scoala cu clasele I-VIII nr 3 “Dimitrie Cantemir” Fetesti, in frunte cu Directorul scolii Doamna Florentina Nicoara.
Educatie precara a elevilor pentru informare prin intermediul mass-media.
Sistemul de valori pe care mass-media afirma ca le promoveaza, intr-o societate actuala puternic informatizata, face referire la dreptul la informare a publicului, libertatea de informare si accesul la informatie,rolul educativ in constituirea unei societati democratice si a societatii civile in apararea drepturilor cetateanului.
Sunt situatii in care mass-media alimenteaza continuu cu false nevoi de produse mediatice lipsite de substanta,dand nastere unor produse culturale lipsite de valori si fiind de multe ori un puternic mijloc de manipulare a maselor si de distrugere treptata a personalitatii individului.
Din acest punct de vedere ,copiii reprezinta categoria sociala cea mai vulnerabila, mai ales daca ei fac parte din familii cu un nivel de educatie scazut sau familii dezorganizate, asa cum sunt si in scoala noastra.
Scopul:
Educarea elevilor pentru informare prin intermediul mass-media.
Obiective:
1. Infiintarea unui post de radio al scolii.
Este un obiectiv care decurge din nevoia de promovare a idealurilor culturale pentru formarea armonioasa si echilibrata a individului in vederea integrarii cu succes in mediul ambiant, social, cultural, profesional.
“Modelele umane” pe care le vom promova vor fi atat elevi cat si adulti din scoala sau comunitatea locala, personalitati marcante ale tarii care au reusit prin educatie perseverenta, munca sa atinga pragul succesului. Vom miza pe puterea exemplului celui de langa noi.
2. Cresterea cu 70% a numarului de elevi care participă la activitatile extrascolare.
Participarea în numar redus a elevilor la acest gen de activitati este rezultatul unui dezinteres cauzat de absenta unei alternative mai atragătoare pentru petrecerea timpului liber. Activitatile desfasurate in cadrul proiectului vor antrena mai multi elevi dornici sa-si puna in valoare competentele de comunicare, cooperare, organizare, etc mai ales ca rezultatul muncii lor va fi mai intens mediatizat.
3. Cresterea implicarii cadrelor didactice în domeniul organizării activitătilor extrascolare
Numărul scazut de activitati extrascolare se datorează si unor lacune în capacitatea cadrelor didactice de a organiza si oferi elevilor activitati diverse care să raspundă intereselor si inclinatiilor (talentelor) acestora. In cadrul proiectului vor fi antrenati toti profesorii scolii care vor aborda teme specifice disciplinei predate.
Votati proiectul la urmatorul link:
http://scoala.taraluiandrei.ro/proiect/frecventa-scolara/