Totul despre ingrijirea gainilor
Afacerile de familie se afla intr-o continua crestere de la un an la altul. Una dintre aceste afaceri este aceea de a creste gaini pentru ouale acestora sau pentru carne. Motivul pentru care multi aleg acest tip de afacere se datoreaza faptului ca majoritatea mizeaza pe usurinta cu care aceste pasari cresc si se dezvolta. Ingrijirea acestora insa nu este un proces la fel de usor, astfel ca in cele ce urmeaza vom elabora o serie de aspecte pe care se le aveti in vedere atunci cand va hotarati sa cresteti gaini.
Puicute ouatoare - Puicuteouatoare.ro
Intr-o prima etapa, ingrijirea corespunzatoare inseamna in esenta prezenta a trei elemente extrem de importante, respectiv hrana acestora, apa dar si adapostul. Cresterea pasarilor de curte nu este o sarcina usoara, ea presupune multa atentie si rabdare.
Desi multi considera apa un element mai putin important cand vine vorba despre dezvoltarea pasarilor, trebuie sa stiti ca acesta este principalul factor care afecteaza in mod direct cantitatea de furaje ingerate de catre o gaina. Scaderea consumului de furaje, atrage dupa sine scaderea productiei de oua. Intr-un climat ceva mai temperat o gaina consuma o cantitate dubla de apa iar pe timpul sezonului estival, in zilele calduroase aceasta consuma in medie de 5 ori mai multa apa decat cantitatea de furaje pe care o mananca.
Hrana pe de alta parte este din nou un aspect important pe care trebuie sa il aveti in vedere. Pentru a putea creste si dezvolta normal, o gaina are nevoie de intreaga varietate de proteine, minerale si vitamine. Hrana este extrem de importanta si pentru productia de oua. Daca acestea sunt private de hrana, puteti fi convinsi de faptul ca productia va scadea considerabil. Cea mai buna hrana pentru gaini este reprezentata de amestecurile furajere. In general, cantitatea optima de hrana pentru o gaina variaza intre 110-180 g de furaje pe zi, in functie de rasa si greutatea acesteia. Pentru o hrana cat mai echilibrata, puteti utiliza si diferite plante furajere verzi.
Adapostul acestora joaca deasemenea un rol important pentru o dezvoltare normala. In timpul sezonului estival, acestea se pot plimba in voie in spatiul destinat lor, insa pe perioada anotimpului rece, acestea trebuie protejate de temperiturile scazute de afara. Atunci cand construiti un adapost pentru acestea, luati in considerare doar materialele calitative capabile sa faca fata schimbarilor de temperatura. Productia de oua este direct influentata de temperaturi. Puteti alege vata de sticla sau cea minerala, respectiv poliesterul.
Daca va aflati in cautarea de gaini ingrijite corespunzator destinate producerii de oua, accesati acum www.puicuteouatoare.ro
S.C ALBATROS GOLD S.R.L
http://puicuteouatoare.ro/
0726267976