Top 5 motive pentru care românii preferã vacanțele all inclusive

În acest an 70% dintre turiștii Christian Tour (cel mai mare turoperator din România) aleg vacanțele all inclusive. Pe lângã Antalya,  sunt foarte cãutate sejururi all inclusive cu avionul  în Rhodos (de la 232 euro), Creta (de la 248 euro) sau Corfu (de la 299 euro). În urma unui amplu sondaj în rândul turiºtilor sãi, Christian Tour a aflat care sunt principalele cinci motive pentru care turiștii autohtoni preferã sejururile cu „totul inclus”.



5. Securitate crescutã



Într-un resort, fie el de 3*, de 4* sau 5*, turiștii îți petrec vacanța într-un spațiu bine delimitat și bine supravegheat. Deoarece toate punctele de interes major (restaurante, terase, baruri, plaje, piscine, locuri de joacã, cluburi, magazine, amfiteatre etc.) se aflã în același cadru, gazdele pun un accent deosebit pe supravegherea turiștilor. Astfel cã piscinele, plaja, marginile resortului, locurile de joacã și alte zone cu risc sporit de accident sunt supravegheate suplimentar de personalul calificat. În plus, multe hoteluri au permanent la dispoziție personal medical calificat sau sunt bine conectate la serviciile medicale rapide din zonã.



4. Locul ideal pentru familiile cu copii



Copiii modificã radical felul în care adulții își aleg hotelurile pentru sejurul estival și nu numai. Resorturile all inclusive pun un accent deosebit pe confortul întregii familii, gândind în așa fel produsul turistic încât copiii sã se simtã perfect integrați pe toatã durata zilei, iar pãrinții sã-și poatã permite momente reale de relaxare. Ideale în acest sens sunt locurile de joacã unde animatorii și personalul specializat îi implicã și îi supravegheazã pe copii în activitãți interactive, cu beneficii reale pentru cei mici. Astfel, copiii dezvoltã abilitãți de comunicare, de lucru în echipã, de mișcare ori asimileazã informații de culturã generalã distrându-se.



3. Toate serviciile turistice respectã standardul hotelului



Orice resort all inclusive este nevoit sã-și respecte stelele, la toate serviciile oferite. Așa cã, dacã ne aflãm într-un hotel all inclusive avem garanția cã toate restaurantele, barurile, locurile de joacã, piscinele, plajele, terenurile de sport etc. au cel puțin standardul hotelului, dacã nu chiar îl depãșesc. Spunem asta, deoarece sunt resorturi de 3* și 4* care au terenuri de sport, aquapark-uri, amfiteatre, sãli de spectacol, cluburi, terase etc.  care depãșesc standardul hotelului.



2. Nu ne stresãm alergând dupã niciun serviciu turistic



Un sejur într-un hotel all inclusive reprezintã cea mai relaxantã vacanțã posibilã. Conceptul de all inclusive s-a nãscut în Marea Caraibilor, dupã anii `50, când americanii aveau la dispoziție cadre naturale de vis, în zona Americii Centrale, la prețuri foarte mici, dar lipsite total de confort. Ajungeai acolo dar nu aveai ce sã faci, unde sã dormi, unde sã mãnânci; erai departe de confortul tãu de acasã. Atunci s-au construit resorturile cu totul inclus, adicã orãșelele de vacanțã. Pentru un preț mic, turiștii americani aveau la îndemânã o gamã variatã de servicii, toate la standarde ridicate: cazare, masã, discoteci, frizerii, magazine, spãlãtorie, salon de masaj, animatori, spectacole, cursuri etc. ”sub un singur acoperiș”.



Astãzi conceptul este foarte popular în multe destinații îndrãgite, dar cel mai mult a fost respectat, dezvoltat și dus la un nivel superior de cãtre hotelurile din Turcia. În niciun colț al lumii nu sunt resorturi de cinci stele all inclusive și ultra all iclusive atât de dichisite și atât de ieftine (prin prisma raportului calitate – preț), cu servicii atât de bune, precum în Turcia. În ultimii ani, Grecia oferã și ea servicii all inclusive din ce în ce mai atractive, insule precum Rhodos, Creta, Corfu și Zakynthos excelând la acest capitol.



1. Sunt cele mai ieftine vacanțe



Achiziționarea unui sejur all inclusive presupune cea mai bunã gestionare a bugetului de vacanțã. În mod normal, atunci când achiziționãm un sejur all inclusive, avem absolut toate costurile vacanței plãtite în avans: transportul, taxele, transferurile, cazarea, cele trei mese principale ale zilei, bãuturile, gustãrile intermediare dintre mese (unde este cazul), spectacolele de searã, acces la terenurile de sport și la echipamentul de sport fãrã motor al resortului etc. Așadar, știm dinainte costul total al vacanței, suntem feriți de surprize și economisim banii cheltuiți la fața locului, care deseori depãșesc costurile pachetului de bazã...



 



***



Christian Tour, una din cele mai mari agenții de turism din România, împreunã cu toate companiile din grupul sãu, a înregistrat în anul 2015 o cifrã de afaceri de peste 70 de milioane de euro, care o claseazã în topul agențiilor de turism din România. Cu o istorie de 19 ani în piața de turism autohton, Christian Tour deține în acest moment 30 de agenții proprii în toatã România, plus patru filiale în Ungaria, Polonia, Serbia și Republica Moldova, rãmânând în continuare cel mai mare tour operator pe vacanțe de tip charter din România și lider de piațã pentru numãrul de turiști care au ales sã cãlãtoreascã cu acesta.

Christian Tour liderul turoperatorilor vacante all inclusive vacante ieftine