Extindere fãrã precedent pentru Christian Tour în Europa

Într-o piațã din ce în ce mai complicatã, în care marile site-uri de rezervãri amenințã operatorii clasici în turism, afacerea unui turoperator român cucerește treptat Europa. Memento Group of Companies, fondat de cãtre Christian Tour, a integrat prin  intermediul Memento Investment UK (cu sediul strategic la Londra) operatori de incoming și outgoing de prim rang în nouã state europene. Totodatã, din aceastã primãvarã se lanseazã ºi Memento Bus – primul smart cost bus din România ºi divizia de transport turistic a grupului.



Cifrã de afaceri de 150.000.000 de euro



Extinderea fãrã precedent a grupului este rezultatul a 19 ani de muncã, timp în care Christian Tour a ajuns liderul incontestabil al pieței de profil din țara noastrã. În 2015, turoperatorul a fost preferat de mai bine de  200.000 de turiºti români, iar  numãrul total al celor care au ales Christian Tour de la înființare și pânã în prezent depãșește 1.000.000 de turiști. De-a lungul timpului acesta a atins volume impresionante de cãlãtori în destinații precum Turcia, Grecia, Spania, etc., ceea ce i-a permis sã deschidã propriile agenții de incoming, în țãrile respective.



 ”Așa s-au nãscut companiile noastre externe precum Memento Turcia, Memento Spania și o divizie hotelierã sub brandul Memento Hotels, declarã Marius Pandel, CEO  Christian Tour. Urmãtorul pas, dezvoltarea cãtre piețele din jurul României, a apãrut de la sine și am deschis agenții Christian Tour în Budapesta, Varșovia, Belgrad și Chișinãu. Aici am organizat pe de-o parte vacanþele charter cu avionul ºi autocarul cãtre destinaþii precum Grecia, Turcia, Spania, și pe de alta am adaptat  programele de circuite culturale ºi Senior Voyage în Europa, toate dupã rețeta care ne-au fãcut deja celebri.”



Din estimãrile companiei, în 2017, când Christian Tour va împlini douãzeci de ani de activitate, grupul sãu de firme europene va rula o cifrã de afaceri de 150.000.000 euro ºi va acoperi toatã gama de servicii turistice: chartere, cazãri, transport turistic etc.



 



Memento Bus, primul smart cost bus din România



Memento Bus este compania de transport turistic a Memento Group ºi oferã servicii de transport în zeci de destinații ale Europei, incluzând, evident, și România. La baza filosofiei de business a acestui concept stau trei elemente esenþiale pentru orice cãlãtor avizat: respect – siguranþã – accesibilitate.



„Conºtienþi fiind de faptul cã turiºtii moderni îºi doresc confort pe tot parcursul cãlãtoriei, am investit masiv în modernizarea flotei noastre de autocare,  declarã Marius Pandel, CEO Christian Tour. Efectele celei mai recente achiziții se vor vedea în luna martie 2016, când parcul nostru auto va fi extins cu  10 autocare noi, moderne, la standard înalte, așa cum este, de altfel, întreaga noastrã flotã.  Mai mult decât atât, am acordat o atenție deosebitã ºi pregãtirii șoferilor și a însoþitorilor de grupuri de pe autocare. Dincolo de toate, însã, am acordat o atenție deosebitã componentei „preþ”, de aceea Memento Bus vine cu preþul corect pentru orice rutã ºi oferã flexibilitate cãlãtorului.”



Cursele de transport turistic operate de cãtre Memento Bus leagã diverse orașe din România de  destinații turistice precum: Corfu, Halkidiki, Lefkada, Thassos, Skiathos, Zakynthos, Kusadasi, Nisipurile de Aur, Sunny Beach, Bansko, Kaprun, Zell Am See sau Budapesta.



Noutãțile sezonului: chartere pe Ibiza și creºterea numãrului de chartere spre Turcia



Principala activitate a Christian Tour rãmâne operarea de curse charter, unde anul trecut a avut un grad de umplere de 95%.



 ”În ciuda situației politice din Europa, Grecia râmâne și-n acest an destinația favoritã a românilor pentru sezonului estival, e de pãrere Marius Pandel, CEO CHRISTIAN TOUR.  O atenție deosebitã vom acorda însã Antalyei ºi litoralului turcesc al Mãrii Egee - destinații pe care am crescut numãrul de curse charter atât din Bucureºti, cât ºi din þarã. De asemenea sesizãm o mãrire considerabilã a apetitului turiștilor noștri pentru Spania, drept pentru care am pus în premierã un charter pe Ibiza ºi am sporit numãrul de locuri pe Mallorca si Tenerife.”



Cu o istorie de peste 19 ani pe piața de turism autohtonã, Christian Tour a înregistrat în 2015 o cifrã de afaceri de 60.000.000 euro, cu o creștere semnificativã de 16% fațã de anul 2014. Destinația cu cea mai mare creștere în 2016 este Antalya. La începutul sezonului cursele de charter au fost suplimentate de la opt la unsprezece, iar pe luna iunie s-au vândut deja toate locurile, cu plecare atât din București cât și din Timișoara, Cluj, Iași, Bacãu ori Craiova. 

Christian Tour Extindere in Europa Memento Bus smart cost bus Noutãțile sezonului 2016