Radiologia dentara, unica solutie de a depista eficient cariile dentare

Sanatatea dintilor nostri este de departe unul dintre cele mai importante aspecte ale lumii in care traim, avand in vedere ca o dantura sanatoasa ne da posibilitatea de a ne bucura de micile placeri care ni le ofera viata. Ingrijirea dentara reprezinta una dintre activitatile pe care trebuie sa le privim ca pe niste reale prioritati avand in vedere ca o dantura neingrijita poate atrage dupa sine o serie de alte probleme de sanatate mult mai severe. Stomatologia dispune la ora actuala de o serie de instrumente care pot depista in timp util prezenta unor carii sau a altor probleme specifice danturii, cel mai utilizat instrument eficient fiind radiografia dentara.



Nu de putine ori am fost supusi de catre dentistii nostri la diferite radiografii care sa vina in sprijinul unui diagnostic cat mai corect. Radiologia a evoluat substantial in ultimii ani, astfel ca spre deosebire de anii precedenti, astazi avem posibilitatea de a obtine radiografii de inalta calitate, fara insa a ne expune foarte mult la reazele X, care in cantitati mari pot creea o serie de probleme notabile la nivelul organismului. Gasirea unei clinici care ofera servicii de inalta calitate nu mai reprezinta astazi o adevarata bataie de cap avand in vedere ca avem posibilitatea de a le identifica si in mediul online, clinici stomatologice care ofera si servicii de radiologie precum Clinica Danciu. Iata insa cateva lucruri interesante despre radiologia dentara si despre problemele pe care le putem evita prin intermediul radiografiilor.



In mod repetat, in cursul tratamentelor dentare, o radiografie este vitala pentru determinarea cu acuratete a zonelor afectate de cariile netratate corespunzator sau la timp. O astfel de operatiune se realizeaza strict in centrele speciale de radiologie, unde nivelul de iradiere este minim. Cu ajutorul unei radiografii, dentistul va putea stabili corespunzator diagnosticul dar si zona exacta in care trebuie actionat.



Desigur ca exista mai multe tipuri de radiografii, insa acestea nu trebuie realizate la intamplare, ci strict numai la recomandarile medicului stomatolog. Tipul unei radiografii insa, se stabileste in urma unui consult de specialitate. Este important insa sa avem in vedere alegerea unor cabinete radiologice profesionale care sa utilizeze tehnologii moderne, fara a ne supune unor radiatii mult prea mari.







Clinica Stomatologica - Clinicadanciu.ro



Nu uitati faptul ca radiologia dentara reprezinta unica solutie pe care o avem la indemana atunci cand vrem sa depistam eficient cariile greu vizibile cu ochiul liber sau pe cele interdentare.



 

radiologie dentara clinica stomatologica