Păduri Lyoness pe două continente



Nicaragua - o cale de a ieși din sărăcie

 

În apropierea orașului Juan de Limay din Nicaragua se naște o pădure Lyoness. Această regiune a fost selectată pentru faptul că în urma supracultivării, terenul din zonă a rămas fără substanțele nutritive necesare. Pădurea Lyoness nu reprezintă numai un habitat, dar pentru populația locală aceasta este și o cale de a ieși din sărăcie. Replantarea și administrarea pădurilor crează noi locuri de muncă și totodată și o bază de trai, întrucât pe lângă soiuri de arbori pentru lemn sunt plantați și pomi fructiferi.

 

 

Germania - un nou habitat pentru castor

 

În Germania, castorul se numără printre speciile aflate pe cale de dispariție. Din cauza fenomenelor climatice extreme, cum ar fi inundațiile și eploatarea intensivă a terenurilor, habitatul său se reduce în permanență. Pădurea Lyoness din landul federal Mecklenburg-Vorpommern va oferi castorului un nou habitat. Pădurea mixtă specifică zonei, care constă printre altele din arin roșu și carpen, are o influență extrem de pozitivă asupra dezvoltării solului și a biotopurilor.

 

 

Sprijin din partea membrilor Lyoness

 

De la începutul anului 2013, membrii Lyoness își pot calcula amprenta ecologică personală pe www.lyoness-GFF.org. Această amprentă poate fi compensată prin donații în favoarea pădurilor Lyoness. Astfel aceștia pot ajuta la crearea de habitate și la îmbunătățirea pe termen lung a condițiilor climatice.

 

 

 

 

greenfinity lyoness forest paduri