Mobilarea cu ajutorul lemnului

Mobilarea propriei case poate sa comporte foarte adesea alegeri complicate. Astazi, de altfel, multitudinea elementelor de mobilier ne pun in incurcatura. Unul din materialele cele mai caracteristice si mai utilizate pentru mobilat este lemnul. Exista foarte multe moduri de amenajare sau decorare a unei incaperi cu ajutorul lemnului. Inainte de a incepe trebuie sa va inarmati cu rabdare si creativitate. Evident, este nevoie si de simt practic, insa in caz contrar puteti sa va adresati unei firme ce produce mobila la comanda.



Inca inainte de a achizitiona lemnul necesar pentru lucru, studiati bine proiectul vostru. Concentrati-va pe modificarile pe care vreti sa le faceti amenajarilor deja existente si stabiliti care sunt rezultatele pe care vreti sa le obtineti pentru casa voastra. Ar fi ideal sa va faceti o schita cu rezultatul final, pentru a avea mai bine prezent in fata ceea ce dorim sa obtineti. Odata terminata aceasta faza, indreptati-va spre un centru de bricolaj sau spre o firma ce produce mobilier la comanda.



Peretii pot fi acoperiti cu lambriuri formate din stinghii verticale, pe care le puteti achizitiona in stare naturala sau finisate. Daca decideti sa amenajati cu lemn brut, atunci va convine sa achizitionati lambriuri de brad, care vin aplicate direct pe perete, pentru ca apoi sa fie finisate cu chit, lustruite si vopsite cu o vopsea specifica de tip bait sau cu o vopsea sub forma de praf care se dizolva in alcool. Daca optati pentru aceasta solutie, atunci baitul se aplica la sfarsit, ca vopsea finala.



Amenajarea cu lemn este capabila sa transforme interiorul casei, facandu-l sa semene cu interiorul unui velier englez clasic sau se pot crea finisaje moderne asa cum sunt in navele de croaziera moderne. Lemnul, deci, va permite sa amenajati peretii unei camere sau sa realizati rafturi si biblioteci. Cu ajutorul lemnului, de altfel, puteti realiza usi de dulapuri, bucatarii si chiar corpuri mari de mobilier, esentiale pentru amenajarile interioare.



Daca aveti o buna imaginatie creativa, puteti realiza, in plus, amenajari inovative, speciale, cum ar fi grinzi de lemn in stil antic care se instaleaza imediat sub plafon sau, se pot folosi grinzi de lemn suficient de lungi si groase care sa imite o mansarda in stil tirolez.



Lemnul, datorita ductilitatii si reperabilitatii sale, sub forma de semi-finit, permite realizarea a orice, de pilda a unui tavan fals facut din placi dreptunghiulare, un pod inaltat cu una sau mai multe trepte de acces. Creativitatea, gustul si pasiunea pentru amenajari, fac in asa fel incat lemnul sa confere fiecarui colt al casei o nota de eleganta si caldura, care, sunt dificil de creat cu alt tip de materiale.