5 sfaturi esentiale pentru a alege draperia perfecta



Draperia trebuie sa fie intotdeauna opusul perdelei. De regula, draperiile se folosesc in completarea perdelelor. Daca ai perdele inflorate, atunci ai nevoie de o draperie uni, cat mai simpla. Daca ai perdele simple, atunci o draperie inflorata este alegerea naturala. In cazul in care nu tii cont de acest sfat, exista riscul de a avea un ambient extrem de incarcat.

Acorda o atentie sporita dimensiunilor. Dimensiunile draperiilor sunt extrem de importante. Acestea trebuie sa coincida cu dimensiunile perdelelor, indiferent ca este vorba despre perdele pana la podea, sau pana la glaful perestrei si trebuie sa respecte nist reguli, pentru incretire. Astfel, daca vrei sa te bucuri de o incretire perfecta, trebuie sa inmultesti lungimea galeriei cu 2.2 si obtii lungimea draperiei si a perdelelor.

Foloseste o galerie dubla, sub forma de sina, pentru a te bucura de o flexibilitate maxima atunci cand folosesti perdelele.

Tine cont de interiorul camerei. Este extrem de important ca draperia sa poata sa se integreze perfect in camera pe care o decorezi. Tine cont de culorile de aici, de modul in care s-au facut amenajarile si de dorintele pe care le au cei care obisnuiesc sa stea in incapere. Un interior simplu poate sa aduca niste draperii inflorate, foarte placute. Un interior foarte bogat, necesita draperii si perdele cat mai simple.

Incearca sa gasesti o solutie care sa se asorteze cu cuverturile, cu fetele de perna sau cu tapiteria fotoliilor. Cu cat modelul perdelelor si al draperiilor seamana mai mult cu modelul textilelor din camera, cu atat mai bine. Sansele de a obtine o camera perfecta cresc considerabil.





Alegerea unei draperii este foarte importanta, deoarece poate sa decida modul in care te vei simti in camera pe care o decorezi. Lumina venita de afara este controlata intr-o proportie foarte mare de draperie si poate sa decida gradul total de confort.