Manufacture Française du Cycle – un insight in fabrica de biciclete SUNN

In 2013, fabrica de biciclete MFC (Manufacture Française du Cycle) si-a propus doua obiective majore: sa recucereasca piata de biciclete din Franta si apoi pe cea din tot restul Europei. Aflandu-se sub tutela Intersport, productia fabricii MFC a crescut de 3 ori in primii doi ani. In 2016, productia anuala MFC atinsese deja 400.000 de biciclete, in fiecare zi in fabrica La Manufacture française du cycle fiind asamblate 1700 de biciclete, avand 50.000 de unitati stocate in depozite temporare si benzi de montaj care rulau 24/7.


Lansarea pe piata europeana a magazinelor de biciclete specializate

“Suntem deja la nivelul planificat, ba chiar facem ceva pași mai departe”, sustine Yves  Salaün, director general al MFC si director comercial al fabricii de aproape 12 ani. Dupa o pauza luata in anul 2015, Yves Salaün a revenit la Manufacture française du cycle odata cu intrarea acesteia sub tutela Intersport. 

“Pentru re-lansarea unei combinații de succes e bine uneori sa vii cu rezultatele diferitelor experimente anterioare” afirma  Yves Salaün care, impreuna cu ceilalti administratori ai grupului, au atins anul trecut un target de 400.000 de biciclete, o cifra ce reprezinta o productie anuala de 3 ori mai mare decat cea din 2013.


Re-locarea anumitor activitati la Macheoul, Franta

In strategia sa de cucerire a pietei europene, MFC a intrevazut oportunitatea de a intra in forta pe reteaua magazinelor specializate de biciclete, cu celebra marca SUNN, a carei noua gama a fost prezentata la inceputul anului trecut. Pretul noilor modele variata intre 800 si 6000 de euro. Incepand cu anul 2016, au inceput negocieri in privinta exportului noii game de biciclete SUNN in Germania.

MFC si-a dovedit ambitia de a se pozitiona puternic si pe piata de biciclete electrice. Absenta pana in prezent in acest segment de piata, fabrica se mobilizeaza rapid si produce 10.000 de biciclete electrice in 2016. Obiectivul urmator este de a cuceri 20% din piata, aceasta avand ca target general anual comercializarea a aproape 250.000 de biciclete electrice.

Responsabilii cu productia fabricii MFC sunt in plin proces de organizare: “Ne dorim să re-locam anumite activitati la Machecoul, investind in atelierul de vopsitorie mai ales, deoarece vom putea cumpara cadrele curate din Asia, fara cutiile de carton protectoare. Astfel, vom putea incarca mai multe intr-un container si vom eficientiza costurile. De fapt ne orientam oarecum si spre alti parteneri europeni pentru a incerca productia cadrelor chiar aici in Europa!”

Manufacture Française du Cycle este singurul producator local de biciclete si in prezent se afla in plin proces de recrutare, avand posturi deschise pentru 250 de angajati!

In primii doi ani de la preluarea activitatii, cifra de afaceri MFC a crescut uimitor, de la 19,7 milioane de euro, la 49 milioane. Cat despre organizarea productiei in functie de sistemul de distributie, din cele 350.000 biciclete asamblate, 200.000 sunt realizate pentru reteaua proprie Intersport, 100.000 pentru marea distributie și 50.000 pentru diversi clienti.

Din acest an, marca de biciclete SUNN este disponibila si la Veloteca, unul dintre cele mai mari magazine de biciclete din Bucuresti. 

biciclete biciclete SUNN Veloteca magazin de biciclete Bucuresti