Implantul dentar – lucruri esentiale pe care ar trebui sa le stii
Din teama de a ne prezenta la timp la dentist sau din alte motive subiective, se poate intampla ca acest lucru sa ne puna in situatia neplacuta de a pierde unul sau mai multi dinti. Medicina a evoluat destul de mult, astfel ca tehnicile utilizate astazi nu mai sunt cele de odinioara care a transformat din mersul la dentist intr-o adevarata oroare. Cu toate acestea insa, pierderea unuia sau a mai multor dinti este un lucru absolut neplacut, mai ales din punct de vedere estetic. Astazi insa, aceasta problema isi gaseste foarte simplu rezolvarea tot in cardul cabinetelor stomatologice prin intermediul implanturilor dentare. Implanturile dentare nu mai reprezinta o noutate avand in vedere ca acestea exista deja de ani de zile, fiind considerata una dintre cele mai eficiente metode prin care poti inlocui dintii pierduti. Un dinte pierdut este mai mult decat o simpla chestiune de estetica, aceasta putand avea reprecusiuni destul de neplacute asupra sanatatii dintilor invecinati.
Implantul dentar este astazi un serviciu extrem de raspandit, de care poti beneficia in mai toate cabinetele stomatologice existente. Implantul dentar a fost mereu considerata o procedura complexa si pe alocuri dureroasa de catre pacineti, insa lucrurile au evoluat in acest sens destul de mult avand in vedere ca implanturile moderne sunt mult mai usor de fixat, au o durata de viata mult mai mare si in plus sunt mult mai bine tolerate de catre organism. Daca si tu esti pus in situatia de opta pentru un implant dentar, iata cateva detalii importante pe care ar trebui sa le stii despre avantajele acestuia.
Implantul dentar nu iti sacrifica dintii vecini.
Inainte de aparitia implantului dentar, puntea dentara reprezenta unica solutie la care se putea apela in situaia in care se dorea inlocuirea dintilor pierduti. Dezavantajul major al acestei proceduri este dat de faptul ca necesita sacrificarea a doi dinti vecini, respectiv unul din partea stanga si unul din partea dreapta, astfel incat puntea sa se poata sprijini pe acestia. In cazul unui implant insa, acest lucru nu se intampla avand in vedere ca procedura presupune o piesa din titan care se introduce in acel spatiu liber si care va crea practic o radacina artificiala in osul maxilarului. In plus, contrar multor pareri, procedura in sine nu este absolut deloc dureroasa avand in vedere ca se realizeaza sub anestezie locala.
Implantul dentar are o durata de viata mult mai mare daca se respecta indicatiile implantodentului.
Un alt avantaj important al implantului dentar este durata de viata a acestuia. In conditii normale, un implant dentar intretinut corespunzator poate rezista cu brio pana la o perioada de 25-30 ani. Puntile dentare ofera si ele o rezistenta destul de buna in timp, insa necesita o intretinere destul de minutioasa, care poate deveni un lucru destul de obositor in timp. Un implant dentar reprezinta practic un dinte nou, sanatos, pe care daca il vei intretine corespunzator, te vei putea bucura de o dantura impecabila pentru o perioada indelungata de timp.