Importanta unei saltele de inalta calitate

O treime din viata oamenilor este petrecuta in pat. Avand in vedere faptul ca petrecem atat de mult timp in pat, este important sa folosim o saltea de cea mai buna calitate. O saltea buna nu numai ca ofera oamenilor un somn mai bun, dar, de asemenea, poate imbunatati sanatatea fizica.



Somnul este unul dintre principalele procese de vindecare a corpului, atat fizic cat si emotional. Celulele intineresc in timpul ciclului de somn. In cazul in care organismul nu este complet relaxat, atunci celulele nu se vor rejuvena in mod corespunzator sau in mod eficient. Atunci cand oamenii se trezesc cu o senzatie de oboseala si petrec intreaga zi intr-o stare de moleseala, inseamna ca celulele lor nu au fost in masura sa se refaca pe timp de noapte.



Unii oameni se trezesc rigizi si ametiti dupa o noapte de odihna precara. Acest lucru nu este doar neplacut, dar, de asemenea, este daunator pentru sanatate. Daca oamenii nu se simt odihniti, relaxati si confortabil atunci cand dorm, atunci cu certitudine au nevoie de o noua saltea. Salteaua trebuie inlocuita la fiecare 7 – 15 ani, conform b365.ro ,  in functie de cat de multi oameni dorm pe ea si, desigur, de calitatea pe care o are.



De-a lungul timpului, saltelele incep sa se lase in locul in care persoana obisnuieste sa doarma. Aceasta denivelare obliga coloana vertebrala sa stea stramb, ceea ce poate duce, in viitor, la aparitia durerilor si problemelor de sanatate. Curbura anormala a coloanei vertebrale in timpul somnului poate cauza probleme serioase de sanatate, cum ar fi bombare discala. Atunci cand oamenii observa goluri pronuntate in saltea, este timpul sa renunte la ea si sa isi achizitioneze una noua. Este important sa dormim doar pe o saltea cu o suprafata plata, fara denivelari, pentru a nu ne confrunta ulterior cu probleme de sanatate.



Lipsa de somn poate fi un efect secundar al unei saltele proaste, vechi sau incomode. Lipsa de energie, depresia si incapacitatea de concentrare pot fi efectele resimtite de cei care dorm pe saltele incomode. Saltelele vechi isi pierd capacitatea de a sprijini in mod adecvat organismul.



Plosnitele si alti daunatori sunt alte cauze ale noptilor nedormite, acestia putand cauza senzatii de mancarime. Oamenii isi pot curata saltelele doar la suprafata, fara a indeparta insa si daunatorii din interior. Saltelele vechi pot avea fel si fel de microorganisme incorporate adanc in saltea. Acest lucru este un alt motiv de a achizitiona o saltea noua.



Acarienii sunt alte microorganisme care afecteaza sanatatea omului pe timp de noapte. Deoarece oamenii nu obisnuiesc sa isi curete saltelele cu regularitate, acarienii si alti alergeni se pot scufunda adanc in fibrele saltelei, provocand probleme de respiratie, stranut, tuse, inflamare a ochilor, etc. Se spune ca, din cauza acumularii de impuritati si acarieni, o saltea ajunge in 10 ani sa aiba o greutate de doua ori mai mare decat a avut in momentul in care a fost achizitionata.



Calitatea scazuta, lipsa de confort, durerea in zona spatelui, toate sunt semne ca ai nevoie de o saltea noua. O noua saltea iti poate imbunatati calitatea somnului, poate reduce durerea si disconfortul, si poate chiar sa elimine stresul.



Atunci cand cumperi o saltea noua, este foarte important sa pui pret pe calitatea acesteia daca iti doresti confort cat mai mare. Unii oameni prefera saltele ferme, unii prefera saltele moi, in timp ce altii prefera sa foloseasca saltele de o fermitate medie. Asigura-te ca testezi personal salteaua la magazin inainte de a o achizitiona, intinzandu-te pe ea in diferite pozitii, timp de cateva minute. Salteaua cea mai buna pentru tine trebuie sa se poriveasca cu corpul tau. Aceasta ar trebui sa fie proiectata pentru a se conforma cu linia naturala a coloanei vertebrale si, totodata, sa distribuie uniform presiunea pe corp.