Etapele pe care le prezinta o sedinta completa de masaj

Masajul de relaxare poate constitui o activitate extrem de eficienta pentru sanatatea corpului si totodata, pentru frumusete. Acesta are rolul de a imbunatati aspectul pielii, de a te ajuta sa scapi de celulita, regenereaza celulele si amana procesul de imbatranire. Pentru a obtine toate aceste avantaje ale mesajului, este indispensabil ca acestea sa se realizeze intr-o maniera cat se poate de corespunzatoare.

Abordarea terapiei de masaj implica, in primul rand, o instruire si o cunoastere adecvata a acestei tehnici de catre terapeut, in asa fel incat sedinta aplicata sa fie una particularizata pentru fiecare persoana in parte si sa cuprinda si o abordare holistica, avandu-se in vedere tot ceea ce inseamna acest lucru.

O sedinta de masaj se caracterizeaza prin faptul ca surprinde in desfasurarea ei o serie de etape atent parcurse pentru ca rezonanta creata cu terapeutul sa duca la o serie de efecte progresive, care sa poata reflecta diferenta de stare intre inceputul si finalul terapiei.

Pregatirea spatiului – prima etapa a masajului

Este necesara acordarea unui maximum de atentie in ceea ce priveste ambientul in care se desfasoara terapia. Spatiul destinat este indicat sa fie un loc consacrat doar pentru aceasta activitate, prin acest aspect, asigurandu-se o atmosfera de siguranta, calm si nu in ultimul rand, relaxare, lucru ce poate fi sesizat imediat la intrarea in acel spatiu.

Temperatura optima, parfumurile vegetale emanate in aer, uleiurile si esentele fructificate din plante medicinale, prezenta unui fond muzical terapeutic, precum si aspectul igienic impecabil al intregului spatiu sunt elementele cele mai importante in desfasurarea ideala a sedintei.

Optimismul terapeutului

Din aceasta parte premergatoare terapiei propriu-zise face parte si dinamizarea maseurului, care in afara structurii fizico-energetice cu care este inzestrat, trebuie sa exprime o atitudine pozitiva, plina de optimism, energie si incredere fata de activitatea pe care o practica, lucru esential in transmiterea acestei stari. Aceasta calitate este una indispensabila in orice masaj pentru ca terapeutul are un rol de emitator de informatii pentru persoana cu care interactioneaza.

Netezirea

Aceasta este prima actiune practica ce da startul unui masaj Bucuresti. Implica o alunecare usoara si placuta pe corp, similara unei mangaieri. Poate fi realizata atat cu ajutorul palmei, cat si cu dosul ei, insa trebuie sa tina cont de circulatia in sistemul venos si limfatic, iar viteza netezirii nu poate depasi viteza circulatiei sangvine. Inclusiv aceasta parte de inceput poate prezenta beneficii imense, activand circulatia sangelui, ameliorand durerile musculare si stimuland functiile tesuturilor.

Frictiunea

Este o actiune de frecare ce se adreseaza tesutului cutanat. Este exercitata fie liniar, fie circular si se realizeaza profund, pana la limita de elasticitate a pielii. Efectele frictiunii se resimt la fel de placut si constau in cresterea elasticitatii pielii, activarea circulatiei si scaderea sensibilitatii locale.

Framantatul

Aceasta tehnica presupune prinderea pielii, a muschilor, a tesutului profund in palme si stoarcerea lor prin comprimare intre palma si degete. Reprezinta o etapa putin dureroasa pentru beneficiarul terapiei, insa efectele pe care le produce sunt foarte importante, in sensul ca dezvolta elasticitatea, creste drenajul sanguin si limfatic, trateaza starilor de atonie si stimuleaza contractilitatea si conductibilitatea.

Tapotamentul

Din punct de vedere al modului cum se resimte, acesta este cel mai placut proces, constand in lovituri usoare si ritmice, realizate cu mana. Se poate face cu ajutorul oricarei parti a mainii, incepand cu degetele si terminand ulterior cu palmele sau pumnii. In executarea unui astfel de masaj, este recomandat sa se evite lovirea unor anumite zone, precum zona lombara, axila ori zona inghinala. Tapomentul sau baterea activeaza circulatia si creste substantial tonusul muscular.

Vibratiile

Vibratiile sunt realizate prin deplasarea rapida a pielii si asigura un efect de calmare, de activare a circulatiei si de maxima relaxare.

Orice sedinta de masaj este unica si de fiecare data diferita. In cadrul fiecareia se impun noi abordari, in functie de modul in care corpul beneficiarului terapiei transmite nevoile momentului. Arsenalul de tehnici si proceduri cu care lucreaza terapeutul va trebui sa cuprinda mai multe stiluri si metode, intocmai ca in cazul unui profesionist, sa poate alege solutia potrivita pentru a garanta o terapie completa si complexa.

Rezultatele pot fi, de cele mai multe ori, cu adevarat uimitoare asupra organismului. Realizat frecvent, poate aduce multe beneficii in ceea ce priveste sanatatea si stilul de viata.

masajclub.ro