VERACOMP are planuri mari pentru 2017

VERACOMP,distribuitor de soluţii IT, începe anul 2017 în forţă. Semnarea acodului dedistribuţie cu Gemalto, intenţia de a creşte vânzările cu 10% în 2017 şirelocarea într-un nou sediu cu facilităţi logistice superioare – sunt doarcâteva dintre obiectivele distribuitorului pentru acest an.

Veracomp,unul dintre cei mai importanţi distribuitori de soluţii IT cu valoare adăugată,a anunţat recent semnarea acordului cu producătorul Gemalto, lider mondial pesegmentul soluţiilor de securitate digitală. Acordul recent semnat face partedin strategia Veracomp de consolidare a portofoliului pe segmentul soluţiilorde securitate. Produsele Gemalto dedicate criptării şi autentificării sunt,astfel, din acest moment, disponibile şi în România, prin intermediul reţeleide parteneri Veracomp.

Thorsten Krüger, Regional Director Identity and DataProtection, Gemalto,afirmă: “Colaborarea noastră cu Veracompa început în urmă cu câţiva ani. Datorită cererii tot mai mari de pe piaţaromânească, am considerat oportun să ducem această colaborare la un alt nivel,care să justifice un suport superior şi investiţii planificate şi – prin care –să oferim distribuitorului și partenerilor săi posibilitatea de a acceleratendinţa de creştere a cererii. Am apreciat la Veracomp şi l-am ales cadistribuitor pentru o serie de calităţi importante, într-un domeniu extrem despecific cum este nişa soluţiilor Gemalto: proactiv, cu o echipă puternică despecialişti tehnici şi o reţea de parteneri bine definită. Împreună, suntemconvinşi, ne vom putea atinge mai bine potenţialul şi vom reuşi să oferimcompaniilor și organizaţiilor posibilitatea de a-şi îndeplini obiectivelelegate de protecţia datelor, într-un mediu economic mereu în schimbare.”

Suntem încântaţi de calitatea noastră dedistribuitor Gemalto în România! Ca şi în cazul celorlalte branduri de soluţiidin portofoliu, ne propunem să susţinem aceste soluţii, la nivelul reţelei dedistribuţie, cu întregul pachet educaţional şi tehnic cu care ne-am obişnuitdeja partenerii,” declara Cătălin Matei, CEO, Veracomp.

Veracompaniversează anul acesta 10 ani de la înfiinţare. Din 2013 până în 2016compania a înregistrat o creştere susţinută de peste 30%. Din 2016, distribuitorulşi-a propus și a iniţiat un proces mai amplu de consolidare – al echipei, alportofoliului de soluţii şi al reţelei de parteneri. Anul trecut, Veracomp aadăugat la portofoliul de furnizori unul dintre cei mai importanţi furnizori desoluţii de securitate, TrendMicro, care și-a confirmat potenţialul în piaţăromânească. Pentru 2017, distribuitorul îşi propune să continue procesul deconsolidare, atât la nivel de portofoliu de furnizori, cât şi în ceea cepriveşte reţeaua de parteneri şi serviciile adăugate dedicate acesteia. Gemaltoeste un prim pas.

Pentru 2017 planurile noastre de consolidareinclud mai multe obiective: la nivelul cifrei de afaceri vizăm menţinerearitmului înregistrat în 2016, respectiv o creştere de 10%, intenţionăm să creămun centru de training autorizat în cadrul Veracomp, să ne consolidămportofoliul cu o serie de noi furnizori de nişă din domeniul securităţii şiretelisticii şi – nu în ultimul rând – să ne mutăm într-un sediu nou!”afirmă Cătălin Matei, CEO, Veracomp.

Dintotalul cifrei de afaceri, în ponderea vânzărilor pe grupe de soluţii,predomină soluţiile de networking şi securitate care realizează aproximativ 68%din totalul încasărilor. Din totalul veniturilor, peste 80% sunt generate dinproiecte şi doar 20% din vânzări punctuale de tip run-rate.

Printrealţi furnizori de soluţii de securitate vizaţi de Veracomp în 2017, menţionăm:Entrust, ProofPoint, precum şi lărgirea portofoliului cu furnizori de opensource, precum Redhat. În prezent, Veracomp distribuie pe piaţa româneascăurmătoarele branduri de soluţii IT: arcserve, BlueCoat, Certes, ExtremeNetworks, F5, Fortinet, Gemalto, Huawei, Infortrend, LifeSize, Quantum,Polycom, RSA, TrendMicro, WhiteHat. 

catalin matei, ceo, veracomp

catalin matei, ceo, veracomp

veracomp gemalto distributie