De ce sa optezi pentru tigara electronica cand renunti la fumat

Iti spui in fiecare zi ca vrei sa renunti la fumat. Ai incercat cam toate metodele existente pe piata pentru a renunta la viciu, insa niciuna nu a functionat eficient. De la plasturi, la gume cu nicotina, la inhalatoare, acupunctura sau hipnoza, toate au fost o risipa de timp si de bani. Te-ai gandit ca poate asa vei renunta mai rapid la fumat, mai ales ca nu luai in considerare o tigara electronica.

Odata cu aparitia atator zvonuri nefondate si a povestilor despre faptul ca tigara electronica este “cancerigena”, noi te linistim si iti spunem adevarul gol-golut – nu este nici pe departe toxica, ci cea mai buna alternativa de a renunta rapid la fumat si fara efecte secundare. Iar spusele noastre sunt intarite de medici din intreaga lume care au condus numeroase studii si au ajuns la aceeasi concluzie.


Medicii sunt primii care o recomanda

Pana la spusele medicilor, sa facem o scurta istorie a tigarii electronice. Aceasta a fost realizata prima data in anul 2003, cand un doctor chinez pe nume Hon Lik a vrut sa ofere omenirii un gadget care sa o ajute sa renunte la fumat. Tigara electronica este un gadget special creat pentru a functiona cu elichide si sa emane vapori, care sa imite cat se poate de real fumatul traditional.

Din 2003 si pana in zilele noastre, multi oameni la nivel international au incercat o tigara electronica si si-au impartasit unii altora feedback-ul referitor la eficienta ei. Asta le-a dat de gandit si medicilor care au inceput sa cerceteze inovatia din spatele acestui gadget folosit si de 2 din 4 romani.

Iar ultimii ani de cercetare au concluzionat ca tigarile electronice sunt mult mai putin nocive asupra organismului (prin eliminarea acroleinei, a gudronului si a monoxidului de carbon), precum si cea mai buna varianta prin care poti renunta la fumat (spre deosebire de gumele, spray-urile si plasturii cu nicotina). La aceasta concluzie au ajuns si medicii din Franta care au condus un experiment si au demonstrat ca „plasturii cu nicotina au o eficienta de doar 7 pana la 9%, pe cand tigara electronica are una de la 60 la 80%, pentru că nicotina este livrata in cantitati bine proportionate care scad, cu timpul, nevoia de a fuma”.

Si medicii din Germania au demonstrat clinic ca lichidele pentru tigara electronica le ofera dependentilor de nicotina un real sprijin de renuntare la viciu, prin diferitele concentrantii, pe care o pot reduce treptat, pana la 0.

Tigara electronica nu face rau inimii si tensiunii arteriale! La aceasta concluzie a ajuns dr.  Konstantinos Farsalinos,  un recunoscut medic cardiolog de la Universitatea din Catania si director la Institutul de Medicina Interna si Cardiologie, cel care a condus studiul care a dezvaluit adevaratele avantaje ale trecerii pe aceasta alternativa.

In studiul sau a ales participanti fumatori inraiti care voiau sa renunte cat mai eficient la fumat. Studiul s-a bazat pe un control medical realizat la inceput, in care participantilor le-a fost masurata tensiunea arteriala (inainte de a trece la vapat), precum si cea din timpul experimentului, a carui perioada a fost de 52 de saptamani. Astfel, au reiesit grile de tensiune direct proportionale cu beneficiile tigarii electronice – adica reducerea cu pana la 50% a tensiunii arteriale sistolice, dupa reducerea numarului de tigari din tutun sau a celor care au trecut pe e-tigara.


Cele mai multe beneficii ti le aduce tigara electronica

Pentru ca, in primul rand, nu vei mai inhala peste 4000 de substante toxice, asa cum contine o tigara cu tutun. Din moment ce alegi o tigara electronica, organismul tau nu mai este intoxicat cu 3 substante cauzatoare de cancer - acroleina, gudronul si monoxidul de carbon. Apoi eficienta unei tigari electronice este mult mai rapida si fara efecte secundare.

Iar daca legea antifumat iti da batai de cap, tot o tigara electronica este singura scapare pentru ca poate fi folosita si in incaperile inchise, cu exceptia locurilor de joaca pentru copii si a mijloacelor de transport in comun.

Pentru mai multe informatii, nu ezita sa ne contactezi pe site-ul nostru sau telefonic la 0722.508.666.  

tigara electronica efecte tigara electronica Vipercig elichide