Cum sa purtati haine de dama din catifea

Printre trendurile in mare voga in anul 2017 se afla hainele de dama realizate din catifea. Acest material va confera un aer elegant, sofisticat, chic. Insa purtat in combinatii nepotrivite, poate avea aspect ieftin si de prost-gust. Asadar, daca alegeti o asortare corespunzatoare, hainele de dama din catifea pot fi lozul castigator si va pot plasa in centrul atentiei tuturor. 

In trecut, catifeaua era folosita pentru haine de dama de seara si nu atat de mult pentru tinute de zi. In anul 2017, vom vedea foarte multe haine de dama de zi realizate din catifea, designeri din intreaga lume incorporand in colectiile lor acest material. 

Daca doriti sa experimentati lookuri noi in care sa integrati haine de dama de catifea si vreti sa mergeti la sigur, fara sa gafati, tineti cont de urmatoarele sfaturi pe care le-am obtinut consultand nume mari in domeniul modei. Doar asa puteti afla secretele asortarii tinutelor din catifea. 

Va asiguram ca daca veti lua in considerare aceste sfaturi, veti fi mereu in centrul atentiei si toate doamnele vor dori sa afle secretul dumneavoastra pentru a obtine tinute interesante si in pas cu moda. 

1. Alegeti haine de dama din catifea in culori la moda.

Trendul anului 2017 este purtarea tinutelor realizate din catifea in culori pretioase, precum bordo, albastru electric sau verde smarald. Asta nu inseamna ca nu puteti opta pentru haine de dama din catifea in nuante pamantii, daca nu va simtiti in largul dumneavoastra purtand culori atat de puternice. 

De asemenea, daca vreodata sunteti in dubii si nu stiti exact ce sa alegeti, puteti opta oricand pentru catifeaua neagra, cu care nu puteti da gres niciodata si pe care o puteti asorta atat cu accesorii argintii, cat si aurii. 

Totusi, nu va temeti sa experimentati lookuri cu haine de dama din catifea in nuante mai puternice, deoarece sunt la mare cautare in acest an si va vor ajuta sa va faceti remarcata si apreciata oriunde va veti afla.

2. Alegeti haine de dama din catifea fina

Haine de dama din catifea se gasesc aproape oriunde, insa este nevoie de o atentie sporita atunci cand vine vorba de textura materialului din care sunt realizate. Chiar daca alegeti obiecte vestimentare costisitoare, acestea pot parea extrem de ieftine daca textura materialului din care sunt confectionate nu este una potrivita. Catifeaua incretita este extrem de pretentioasa, trebuie purtata cu mare grija si asortata doar cu anumite accesorii. Pentru a evita eventuale gafe vestimentare si pentru a va imbraca usor, fara a petrece ore in sir planificandu-va tinuta, alegeti haine de dama din catifea fina, neteda. Acest material este mult mai versatil decat catifeaua incretita (raiat) si aveti mult mai multe optiuni din care puteti alege atunci cand doriti sa va accesorizati. 

3. Nu va infasurati in catifea din cap pana in picioare

Pentru o femeie cocheta, care isi doreste sa fie in pas cu moda, nu este nimic mai ispititor decat sa urmeze toate trendurile intocmai precum au fost lansate pe marile podiumuri. Daca marii creatori aleg sa prezinte in colectiile lor haine de dama realizate din cap pana in picioare din catifea, asta nu inseamna ca trebuie sa urmati cu sfintenie acest trend. Din contra, in loc sa va invaluiti in catifea si sa riscati sa cadeti intr-o extrema nefavorabila pentru dumneavoastra, alegeti sa luati ca punct de reper respectivele creatii si sa purtati doar acele elemente care vi s-ar potrivi din punct de vedere al personalitatii si al stilului personal. 

De exemplu, daca doriti sa optati pentru haine de dama din catifea, mai ales rochii, alegeti accesorii de efect care sa nu aiba in componenta acest material si incaltaminte fina, eleganta, fara prea multe artificii. Puteti purta chiar si un deux-piece realizat din catifea, cu conditia ca accesoriile sa fie minimaliste si ca incaltamintea sa aiba o usoara influenta masculina, cum ar fi celebrii oxford shoes sau mocasinii realizati din piele, nu din catifea.

4. Combinati diferite texturi pentru a obine lookuri de efect

Desi catifeaua poate parea destul de pretentioasa si greu de asortat cu alte haine de dama, va asiguram ca lucrurile nu stau chiar asa. Daca aveti simtul masurii si stiti cand sa va opriti cu accesorizarea, puteti alatura acest material mai multor texturi si stiluri decat credeati, avand o varietate destul de mare de haine de dama din care puteti alege. 

De exemplu, puteti purta o rochie de catifea in culori precum bordo sau verde smarald impreuna cu un blaizer de culoare khaki. Astfel, culoarea khaki va contracara apectul de textura pretentioasa a catifelei si va da un aer versatil si urban tinutei, plasand-o in tendintele acestui an.

De asemenea, veti putea contrabalansa feminitatea pe care catifeaua o confera hainelor de dama alaturand unei salopete realizate din acest material o pereche de bocanci de piele si o jacheta din piele intoarsa.

Totul tine de dumneavoastra si de cum alegeti sa purtati si sa asortati haine de dama realizate din catifea. Va va fi foarte usor sa faceti combinatii interesante daca veti tine cont de aceste cateva sfaturi si veti vedea ca acest material poate fi unul versatil si de efect!

haine dama rochii dama