Cum sa deosebesti o agentie SEO profesionala de una mediocra?

Probabil ca stii deja ca online-ul reprezinta un canal de promovare cu potential. Prin urmare, te-ai decis sa iti faci un magazin online cu scopul de a dezvolta un business de succes. Insa, pentru ca magazinul tau sa prospere, acesta trebuie sa fie gasit in Google.

Daca iti doresti sa ai conversii, este esential ca site-ul tau sa ocupe primele pozitii in paginile de rezultate generate de Google, pentru a atrage cat mai mult trafic organic.Pentru a realiza acest obiectiv, o optimizare SEO eficienta a site-ului tau este imperioasa.

Nu este recomandat sa faci SEO de unul singur, chiar daca stii unele lucruri despre acest domeniu. Pentru a realiza o strategie SEO eficienta care sa iti aduca rezultatele dorite, este nevoie de ani de practica in acest domeniu, timp in care sa fi invatat si testat tot felul de tactici pentru a aduce un site in primele rezultate ale unui motor de cautare. 

De aceea, ai nevoie de o agentie SEO profesionala, cu un portofoliu bogat si cu o experienta vasta in acest domeniu, care sa iti ofere solutii personalizate pentru afacerea ta si care sa te ajute sa iti atingi obiectivele propuse. 

Nu toate agentiile SEO sunt serioase, chiar daca asa par la prima vedere. Trebuie sa fii foarte atent cand faci o asemenea alegere, deoarece un parteneriat cu o companie neserioasa poate insemna pentru tine timp, oportunitati si finante irosite.   

Asadar, cum sa deosebesti o agentie SEO care ofera servicii profesionale de una care doar le promite?

1. Experienta dovedita in domeniul SEO

Orice agentie de SEO serioasa, cu vechime si experienta in domeniu, va fi in masura sa iti prezinte portofoliul sau de clienti si rezultatele pe care le-a adus acestora, cum ar fi:  

- pozitia site-ului in paginile de rezultate ale motoarelor de cautare,

- traficul organic si veniturile generate prin strategiile personalizate de optimizare SEO.

Acest lucru te va ajuta sa iti dai seama de rentabilitatea investitiei tale in serviciile respectivei agentii SEO.

O agentie de renume nu va ezita niciodata sa iti prezinte portofoliul si datele sale, asa ca nu te sfii sa intrebi!

2. Strategii SEO personalizate pentru afacerea ta

O agentie SEO care se respecta iti ofera strategii eficiente axate in fiecare etapa pe publicul tau tinta, iti furnizeaza recomandari tehnice si iti optimizeaza site-ul, ca sa fie mai usor de accesat de catre cei care cauta serviciile oferite de tine.  

Asigura-te ca agentia SEO cu care vrei sa colaborezi intelege si stapaneste foarte bine cele 4 elemente cheie ale unei campanii SEO:

A. Partea tehnica - site-ului tau trebuie sa fie usor de indexat de catre Google;

B. Optimizarea on-site - continutul site-ului tau trebuie sa fie in concordanta cu interogarile de cautare folosite de catre publicul tau tinta;

C. Optimizarea off-site si promovarea continutului - consacrarea site-ului tau drept o resursa credibila pentru publicul tau tinta;

D. Optimizarea ratei de conversie  - folosirea celor mai bune tactici si a celui mai potrivit continut pentru a atrage utilizatorul sa realizeze actiunea dorita pe site-ul tau.

3. Inovatia continua adusa in domeniul SEO

Deoarece motoarele de cautare sunt intr-o continua evolutie, atunci si strategiile SEO trebuie sa tina pasul cu aceste schimbari. De aceea, ai nevoie de o agentie SEO care testeaza si pune in aplicare noi tactici inovatoare. 

Urmareste pagina de Facebook sau blogul unei agentii pentru a te asigura ca este la curent cu noile tendinte in domeniu si ca este capabila sa iti ofere solutii in pas cu evolutia pietei in care activezi.

4. Comunicarea eficienta si constanta

Comunicarea proactiva este o cerinta cheie pentru o agentie SEO puternica. O echipa buna isi va face temele cu privire la domeniul tau si va veni cu sugestii pentru a imbunatati strategia de marketing online a afacerii tale.

Optimizarea SEO eficienta a site-ului tau nu este o sarcina usoara si necesita o perioada mai lunga de timp, dar este absolut necesara pentru a-ti construi o prezenta puternica in online. Iar rezultatele nu vor intarzia sa apara! Prin parteneriatul cu o agentie SEO profesionala, cum este iAgency, iti vei putea atinge obiectivele propuse, avand siguranta ca afacerea ta se afla pe cele mai bune maini. 

agentie SEO optimizare SEO agentie marketing online promovare SEO