Anuntul Telefonic - 27 ani de istorie a Bucurestiului

La 27 de ani de la aparitia primului numar, AnuntulTelefonic ofera cititorilor sai,
intr-o editie aniversara, ziarul din 7 iunie 1992 retiparit.

"România la mica și marea publicitate în anul 1992

Inevitabil, în orice discuție despre cum trăim și ce-am pierdut, apare afirmația că stăm pe loc, că am rămas la fel, că au trecut de pomană (aproape) trei decenii de la revoluție, că România nu s-a schimbat.

Nu-i adevărat. Ne-am schimbat foarte mult și nici România nu mai e deloc aceeași. Omul e o ființă adaptabilă, iar asta presupune să se obișnuiască repede cu noul, fie el bun sau rău. Memoria scurtă e o binecuvântare și un blestem, în același timp, dar, dacă vrem să comparăm prezentul cu trecutul, avem uneltele potrivite și destule dovezi.

Aveam alte preocupări, pe atunci, alte priorități și alte așteptări de la viață. Acceptam alte standarde. Succesul se măsura altfel. Cum? Cu unități de măsură mai mici și mai ieftine.

Nimic mai instructiv decât să răsfoiești colecțiile de ziare din anii '90 – și, mai ales, rubricile de anunțuri, ca să percepi, acut, diferențele. Dacă editorialele reflectă interesele politico-economice ale elitelor, cât de elite or fi ele, și dacă știrile descriu situațiile ieșite din comun dintr-o țară, în paginile de anunțuri găsești viața reală, brută, needitată, nefiltrată. Acolo vezi ce era important pentru oameni la vremea respectivă: ce se vindea, ce se cumpăra, din ce se făceau banii și pe ce se pierdeau. Ce ne interesează ne și definește.

Luați cea mai veche gazetă specializată de anunțuri din România, Anunțul Telefonic, care continuă să apară și în ediție tipărită (o performanță în sine). Deschideți numerele din 1992 (la doi ani după revoluție, praful ridicat de prăbușirea regimului comunist începea să se așeze și oamenii să se prindă ce-i important în viață) și căutați, mai întâi, anunțurile de mare publicitate: ele arată unde era cheagul, cine avea bani de reclamă și unde era speranța cea mai mare de profit. Sunt asocieri năucitoare de produse, servicii și interese...."

 Articolul complet si editia le puteti citi la: http://www.anuntul.ro/stiri/06-06-2017/anuntul-telefonic-27-ani-de-istorie-a-bucurestiului

Editia aniversara Anuntul Telefonic la 27 de ani de la aparitie

Editia aniversara Anuntul Telefonic la 27 de ani de la aparitie

anuntul telefonic aniversar ziar