Cele mai bune destinatii de ski Italia si Franta

 

 

Nu exista decat un motiv destul de bun pentru a ne placea iarna: sporturile de iarna. Iar pentru iubitorii sporturilor de iarna, ​​exista cel putin patru motive pentru a prefera Europa: Italia, Austria, Franta, Elvetia. Ce au aceste tari in comun ? Alpii cu inaltimi ametitoare pe care nu se topeste zapada niciodata. Si cred ca toti schiorii stiu ce inseamna asta: schi pe tot parcursul anului .

 

De ce ski Italia? Italia este proprietara unei felii importante din paradisul sporturilor de iarna. Italia are Dolomitii cu 1220 km de partii de schi in 12 regiuni, 8 din 10 zile insorite si 90 % din partii cu zapada garantata ( datorita sistemelor de zapada artificiala). Cum sunt si autostrazile italiene, zonele de schi sunt renumite pentru traseele lor bine intretinute, insorite si de un alb imaculat. Italia ofera mai multe optiuni pentru schi. Exista zone de schi pe tot parcursul anului sau doar zone de schi de vara. Nord-vestul este una dintre cele mai bune zone pentru vacante de ski Italia. Statiunile de schi din Italia nu sunt la fel de celebre ca cele din Elvetia si Austria, dar au un farmec aparte, datorita ospitalitatii innascute si a prieteniei italienilor. Sa nu mai vorbim de atitudinea lor pozitiva fata de viata.

 

De ce ski Franta? Desigur, Italia are Dolomiti si "dolce vita", dar Franta are Mont Blanc si acel "je ne sais quoi". Poate ca statiunile de schi franceze nu sunt la fel de pitoresti precum cele din Italia sau Austria, dar ofera cu siguranta senzatii tari, cu partii foarte lungi si aproape in cadere libera! Franta are o traditie de statiuni de schi de peste 20 de ani. Cu avantajul de pe partea ei, Alpii, Franta are un sezon de iarna lunga si servicii de calitate. Din nord, de la Mont Blanc, in sud, in Dauphine, Alpii Francezi gazduiesc nu mai putin de 200 de statiuni montane. Fiecare regiune are specificul ei, astfel ca turistii pot gasi cea mai buna destinatie de iarna daca isi doresc ski Franta.

 

Ce este unic la schi in Europa, in domeniile de mai sus, este ca va puteti bucura de o experienta de schi fara limite. Nu este neobisnuit sa treci granita pe schiuri, de exemplu, in Italia, exista locuri unde se poate schia direct intr-o alta tara (de exemplu exista zona internationala de schi, Vialattea, cu sase statiuni de schi din Italia si statiunea Montgenèvre in Franta). Astfel, indiferent daca iti doresti ski Franta sau ski Italia, aveti de unde alege.

 

 

ski Austria ski Bulgaria ski Turcia vacante Turcia