Cel mai mare crap comun pescuit recent la Sarulesti

Mânați de mirajul unui pescuit pe o pistă atât de spectaculoasă ca Săruleștiul și, de ce nu, poate chiar de mizele puse-n joc, această ediție a concursului a reușit să strângă nu mai puțin de 70 de pescari veniți din 17 țări.

 

 

 

Debutul concursului n-a fost deloc ușor, ploile abundente din zilele anterioare desfășurării evenimentului întârziind considerabil ocuparea standurilor și instalarea taberelor. Nici formatul concursului nu a fost pe calapodul tuturor participanților, în clasamentul general punctând doar cei mai mari 5 pești prinși.

 

Astfel, pescuind pe standul Cpk 16 în echipă cu partenerii de club Dan Bădârcea și Radu Lixandru, în dimineața celei de-a doua zi de concurs, undeva la ora 10:00, Marius a reușit să aducă la mal un superb crap comun, cel mai mare pește al concursului în acel moment. Iar pentru că adăugarea în portofoliu a unei astfel de capturi reclamă de cele mai multe ori un efort considerabil, drilul n-a fost lipsit de “aventură”.

 

Înțepat de Radu și ajutat de Marius la minciog, peștele le-a dat bătăi de cap pescarilor mai bine de 15 minute, asta și pentru că zona pescuită era una puțin “atipică”. La doar 20 m distanță de mal, identificând o fostă fundație înaltă de 1 m, băieții au “așezat” montura de crap exact pe lățimea de 50 de centimetri a acesteia. N-a fost ușor, mai ales că trebuia evitat și-un pâlc de stuf care masca oarecum plasarea monturii în zona vizată, dar efortul a meritat pe deplin.

 

Imediat după concurs, Marius declara pentru CRAP24: “Am avut ceva emoții, iar asta pentru că pe toată durata drilului, firul, un Kriston de 0,40, a fost trecut printr-o o cracă de lemn pe care n-am avut cum s-o evitam. Îmi imaginam că poate ceda în orice moment, iar faptul că peștele a fost înțepat atât de aproape de mal nu ne ajuta deloc. Dacă ar fi venit din larg, “ajutați” fiind de greutatea plumbului, poate că peștele ar fi ajuns ceva mai obosit la noi, dar n-a fost să fie.

 



 



 



Ba mai mult, odată ajuns în minciog, cu un ultim efort, etalând o adevărată demonstrație de forță, peștele a rupt plasa minciogului, evadând din nou spre întinderea de apă. Numai șansa și prezența de spirit ne-au ajutat să-l întoarcem, aducând într-un final pe mal un impecabil crap comun de 21,9 kg. Bine, poate și cârligul Mugga a avut partea sa de “vină”, a glumit Marius.

 

Articolul complet este disponibil cu un click pe Cel mai mare crap comun pescuit recent la Sarulesti

 



 

crap pescuit pescuit crap crap sarulesti pescuit la crap