Camerele de termoviziune de la Ronexprim, cele mai performante de pe piata
Termografia reprezinta masurarea unei temperaturi prin inregistrarea radiatiilor infrarosii si vizualizarea distributiei de temperatura pe o anumita suprafata. Termografia se realizeaza fara contact si este o metoda nedistructiva si deosebit de eficienta pentru identificarea eventualelor erori din sistemele industriale in timp ce acestea sunt in functiune, fara a fi nevoie ca procesul tehnologic sa fie intrerupt.
In prezent, termoviziunea este in continua dezvoltare la nivel mondial, in special datorita avantajului de a fi foarte rapida comparativ cu orice alta metoda de inspectie. Astazi, termoviziunea este folosita in special in domeniile sistemelor de alimentare, energetic, electromecanic, in medicina, constructii, biotehnologie, in domeniul militar si industrial.
Aparatele de masura folosite in termografie se numesc camere de termoviziune, iar unele dintre cele mai performante dintre acestea se regasesc in oferta Ronexprim. Camerele de termoviziune, numite si camere de luat vederi termice sau aparate de fotografiat in infrarosu, sunt dispozitive care formeaza o imagine folosind radiatii infrarosii, in mod similar cu un aparat de fotografiat comun, care formeaza o imagine cu ajutorul luminii vizibile. In loc de intervalul 450-750 de nanometri ai spectrului vizibil, o camera de termoviziune de la Ronexprim functioneaza in lungimi de unda de pana la 14.000 de nanometri.
Energia numita conventional "infrarosu" reprezinta doar o parte a spectrului electromagnetic, care mai cuprinde raze X, radiatii de raze gamma, undele terahertz, ultraviolete, unde radio si microunde, acestea fiind diferentiate in functie de lungimea lor de unda. Toate obiectele emit un anumit nivel de radiatii, in functie de temperatura lor, iar cu cat temperatura unui obiect este mai ridicata, cu atat radiatia infrarosu emisa este mai puternica.
O camera de termoviziune, precum cele din oferta Ronexprim, poate detecta aceasta radiatie intr-un mod similar celui in care aparatele de fotografiat obisnuite detecteaza lumina vizibila. Camerele de luat vederi termice pot functiona si in intuneric total, deoarece nivelul de lumina ambientala nu conteaza. Acest lucru este util in operatiunile de salvare din subteran sau din cladirile pline de fum.
Camerele de termoviziune pot fi impartite in doua mari categorii: fara racire, precum cele din oferta Ronexprim, si cu racire. Racirea este necesara pentru functionarea corespunzatoare a materialelor semiconductoare utilizate. Fara racire, senzorii camerelor de termoviziune, cei care detecteaza si transforma lumina, ar "orbi" sau ar fi inundati de propria lor radiatie.
Camerele termice fara racire folosesc un senzor care functioneaza la temperatura ambientala, iar detectoarele moderne fara racire folosesc senzori care lucreaza prin schimbarea tensiunii, rezistentei sau curentului la incalzirea prin radiatii infrarosii.
Parametrii specifici camerelor de termoviziune sunt numarul de pixeli, frame rate-ul, banda spectrala, zgomotul de fundal specific, MRTD, DTS (distance to spot), unghiul de vedere etc.
Ronexprim, lider pe piata romaneasca de aparate de masura si control, echipamente de laborator si echipamente de cantarire electronica inca din 1991, comercializeaza unele dintre cele mai moderne si performante camere de termoviziune din lume produse de Fluke, un brand renumit la nivel international.
Camerele de termoviziune de la Ronexprim, cele mai performante de pe piata