Brasovul istoric - tur ghidat gratuit pentru locuitorii orașului

Tur ghidat BRASOVUL ISTORIC - Pentru toti Brașovenii - fie născuți aici sau mutați în orașul de la poalele Tâmpei

 

Forumul Democrat al Germanilor din Transilvania - Filiala Brașov vă invită să participați la un tur special dedicat istoriei și influenței comunității germane în dezvoltarea și evoluția acestui oraș istoric pitoresc.

 

Brașovul găzduiește o bogată moștenire istorică, iar contribuția semnificativă a sașilor este parte integrantă a acestei istorii. Cu toate acestea, observăm o tendință culturală actuală de a subestima rolul și impactul comunității germane în istoria și prezentul orașului nostru.

 

Cu determinare de a conserva și promova valorile istorice și culturale, ne propunem să aducem în prim-plan faptele și contribuțiile semnificative ale comunității germane din Brașov. Scopul acestui tur este de a oferi participanților o perspectivă mai profundă asupra influenței germanilor și modului în care aceștia au contribuit la formarea și dezvoltarea orașului. Mulți dintre lucrurile care fac Brașovul special și îndrăgit le datorăm comunității germane.

 

Printre principalele obiective incluse în acest tur se numără Piața Sfatului, Biserica Neagră, Aleea După Ziduri, Poarta Ecaterinei, promenada de sub Tâmpa și Strada Sforii. Aceste locuri încărcate de istorie vor fi vizitate și explorate pentru a aduce în lumină conexiunile profunde dintre comunitatea germană și dezvoltarea acestor puncte emblematice ale orașului.

 

Invităm locuitorii Brașovului, atât cei născuți aici cât și cei mutați de ceva timp în oraș, să se alăture acestui tur special și să împărtășească învățămintele istorice și cultura care ne-au definit comunitatea în decursul secolelor.

 

Pentru mai multe informații și pentru a vă înscrie la acest tur ghidat, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail forum@fdgrbv.ro

Proiectul este finantat de catre Departamentul pentru Relatii Interetnice (DRI) .

 ***

FDGRBv este filiala Forumul Democrat al Germanilor din Transilvania și reprezintă comunitatea germană din Brașov.

Ne implicăm cu multă pasiune pentru menținerea în viața a identității și a istoriei Brașovului - fondat de strămoșii noștri germani.

Contribuim la îmbunătățirea educației în instituțiile de învățământ cu predare în limba maternă germană.

Organizăm evenimente culturale pentru toate vârstele și toate gusturile, de la concerte, prelegeri, ateliere de lucru manual, seri de film, quiz-uri până la concursuri pentru tineri, schimburi culturale, expoziții și dezbateri cu și pentru Brașoveni.