BMW M6 Gran Coupe a fost lansat în România

Cele mai rapide şi mai puternice modele construite vreodată de BMW, M6 Coupe, Cabriolet şi Gran Coupe, M3, M5 şi X6 M au făcut o demonstraţie de forţă pe pista aeroportului Băneasa.


BMW România a convocat 6 dintre ei: M3, M5 Sedan, M6 Coupe, M6 Cabriolet, X6 M şi ultimul sosit, M6 Gran Coupe. A fost un singur absent, X5 M. M1 Coupe nu-l mai punem la socoteală pentru că a ieşit din fabricaţie.

Locul de întîlnire? Aeroportul internaţional Aurel Vlaicu din Bucureşti, "Băneasa" cum îl ştie toată lumea, unde BMW România a organizat evenimentul BMW M Drive Tour, vedeta fiind ultimul sosit, M6 Gran Coupe, care, cu această ocazie, a fost lansat în România.

La o simplă adunare, cele 6 propulsoare au adunat o putere de 4.335 CP. Nu mai era mult şi se atingea puterea unui motor diesel maritim, 6.000 CP! Cel mai puternic dintre M-uri a fost M6 Coupe: 560 CP şi 0-100 km/h în 4,1 secunde!

BMW M Drive Tour n-a însemnat doar accelerări în linie dreaptă. Pilotul Claudiu David, singurul instructor român cu experienţă BMW Driving Experience a avut grijă ca liniile drepte să fie întrerupte de jaloane, linii de frînare, viraje rapide, şicane, chiar şi un ac de păr! O experienţă premium cu maşini cu adevărat premium!

Tur de forţă pentru Dunlop şi Goodyear
Goodyear Dunlop Tyres România a fost partenerul logistic al evenimentului de la Băneasa, toate maşinile fiind echipate cu anvelope Dunlop şi Goodyear. A fost un adevărat tur de forţă pentru pneuri, care au fost solicitate la maximum: frînare în viraj, drifturi pe asfalt umed care au pus la grea încercare cauciucurile.

Un test pe care acestea l-au trecut, ele oferind un nivel ridicat al aderenţei pe carosabil, manevrabilitatea pe carosabil umed şi uscat, stabilitatea la virare şi frînarea pe ud şi uscat. Toate acestea se regăsesc în cele 50 de criterii pe care acest producător la testează permanent.

Goodyear Dunlop are gama cea mai extinsă cu grad maxim conform noii etichete UE care obligă producătorii să producă anvelope cu rezistenţă la rulare, cu aderenţă pe carosabil umed şi cu un nivel al zgomotului exterior cît mai redus.