Atractii turistice in Braila

 

Cand vorbim de judetul Braila ne gandim instinctiv la Dunare, dar Braila este mult mai mult de atat. Braila o gasim in Campia Romana, sud-estul Romaniei, la doar 200 de km de capitala Bucuresti. Un centru turistic si balneoterapeutic important, Braila ofera turistilor multe posibilitati de a vedea locuri pitoresti specifice campiei si Luncii Dunarii. Insula Mica a Brailei, aflata in zona inundabila a Brailei, este o rezervatie zoologica si botanica de o frumusete deosebita. Pentru ca in zona exista o clima deosebita, natura a determinat un fenomen deosebit si anume coexistenta a trei tipuri de flora: caracteristice stepei, padurii si mlastinii. Turisitii pasionati de astfel de fenomene, si nu numai, pot observa cum pe bancurile inalte de nisip din jurul acestei zone inundabile, mentionate mai-sus, se gasesc paduri de salcii si palntatii de plopi hibrizi euro-americani. De asemenea, in aceasta zona speciala, se gaseste o flora acvatica luxurianta care asigura, in special pentru pasari, locul ideal pentru cuibarit.

Daca vorbim de fauna trebuie sa spunem ca aceasta consta in specii migratoare acvatice, majoritatea lor fiind protejate de legile internationale in domeniu. Pescuitul si vantoarea sunt supravegheate aici indeaproape. Turistii care ajung in orasul Braila au cu siguranta de vizitat multe obiective culturale: Muzeul de Etnografie, Casa Colectiilor, Muzeul de Istorie, Teatrul „Maria Filotti”, Biserica Sfintii Arhangheli, Biserica Greceasca, Casa Memoriala Panait Istrati, Casa Memoriala Perpessicius.

 

In Braila exista numeroase posibilitati de cazare. Blasova si Lacul Sarat sunt doua puncte de interes turistic cu adevarat importante. Statiunea balneoclimaterica Lacul Sarat se afla la doar 5 km de Braila. Lacul Sarat se afla la 16 m peste nivelul marii, si este inconjurat de 70 de hectare de padure care fac statiunea un loc perfect de odihna. Lacul are o salinitate  mare iar fundul acestuia este acoperit cu mal terapeutic. Multe persoane decid sa faca aici un sejur pentru a beneficia de tratamente balneoclimaterice deosebite. Fluviul Dunarea ramane insa principalul punct de atractie al judetului, in mod special pentru pescuit si vanatoare. Nu trebuie insa sa uitam sa mentionam croazierele pe care turistii le pot face pe Dunare. Locuri de cazare deosebite acestia mai pot gasi si in Insula Mica a Brailei, Fundu Mare, Corotisca, Blasova si Zaton.

Pentru o vacanta in liniste si pace, in care natura ti-e cel mai bun prieten, sau daca iti doresti un concediu in care sa uiti efectiv de stresul zilnic, o refugiere in Braila pare cea mai la idemana solutie.

cazare Braila hoteluri Braila atractii turistice Braila