Top 7 cele mai vândute destinații ale verii

Vacanța a devenit, pentru cei mai mulți dintre noi, un obiectiv de neratat. Fie că ne relaxăm, combatem stresul, fugim de căldură, petrecem momente de calitate cu cei dragi ori ne cultivăm un anumit tip de plăcere, toți alocăm timp mult și investim serios atunci când vine vorba de concediu. În acest an, topul celor mai căutate destinații de vară reconfirmă zone din Grecia și Turcia, dar vine și cu o nouă vedetă estivală: Spania.

Urmând tendința de anul trecut, cele mai importante creșteri le-au înregistrat orașele din provincie, de unde au plecat și continuă să plece numeroase avioane cu zboruri directe către Zakynthos, Corfu, Creta, Rhodos, Antalya, Bodrum etc.  Astfel, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași sau Arad au confirmat așteptările, turiștii locali preferând să zboare direct către destinația favorită, în detrimentul transferurilor lungi și obositoare spre București.

Spania are creștere de 300%

”Conform statisticilor de vânzări pe care le avem la mijlocul lunii iulie, numărul de turiști care au ales în acest sezon să meargă în vacanță cu agenția noastră depășește 150.000 - a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour. În acest moment, avem un grad de ocupare de 75% și suntem în creștere cu 10% față de perioada similară anului trecut. Am mizat pe îmbunătățirea continuă a produsului, încercând să fim cu un pas înaintea pieței din toate punctele de vedere. Românii au devenit turiști din ce în ce mai informați, mai bine pregătiți atunci când vine vorba de alegerea destinației, a hotelului și chiar a turoperatorului cu care pleacă în vacanță.

Pentru Antalya, prețurile foarte bune pe care le-am avut în Early Booking și pe care ne străduim să le menținem în continuare, au convins mulți români să-și petreacă o vacanță de vis, într-un hotel de 5* de lux, cu servicii all inclusive, plătind cât pentru un hotel de 4*! Grecia continuă să fie marea noastră dragoste, atunci când vine vorba de sejururile la malul mării, mereu ispititoare, mereu proaspătă, mereu gata să ne ofere ceva nou. Bătrâna Eladă este o destinație pe care o cunoaștem ca pe propriul buzunar și căreia îi alocăm cele mai multe hoteluri în garanție, cele mai multe chartere cu avionul ori cu autocarul și cei mai mulți specialiști angajați Christian Tour, atât în România cât și în zonele de vacanță.

Dar marea vedetă a acestui sezon este Spania, o destinație cu o creștere de 300% față de anul trecut, în special datorită zborurilor directe din provincie. Pentru Mallorca, de exemplu, avem zboruri directe nu doar din București, ci și din Cluj-Napoca sau Timișoara. Până de curând, Tenerife era considerată o destinație exclusivistă din cauza prețurilor. Acum, însă, am reușit să oferim pachete cu un raport calitate-preț foarte bun, ceea ce a adus <insula primăverii eterne> mult mai aproape de posibilitățile financiare ale românilor de a achiziționa un sejur turistic.”

Oferte speciale pentru cele mai căutate destinații

În funcție de numărul turiștilor înscriși până în acest moment, topul vacanțelor de vară arată astfel:

1)     Antalya

2)     Mallorca

3)     Creta

4)     Lefkada

5)   Rhodos

6)  Tenerife

7)   Santorini

 Perioadele cele mai căutate de către turiști în acest an sunt: sfârșit de iunie (începe vacanța copiilor), început de septembrie (prețuri foarte bune oferite de hoteluri) și toată luna august (foarte mulți români își iau, în mod tradițional, concediu atunci, iar căldura din orașe îi ”trimite” la plajă). Perioadele menționate mai au, din păcate ,puține locuri libere, atât la avion cât și la cazare, iar turiștii care vor o vacanță în intervalul de timp menționat ar trebui să se decidă din timp.

Pe unele dintre aceste destinații de vacanță foarte îndrăgite, Christian Tour a venit cu o serie de oferte speciale de tip Last-Minute, valabile în general pentru hotelurile aflate în garanție și pentru un număr limitat de locuri disponibile:

 Turcia

-Antalya: transfer privat gratuit + copiii călătoresc gratuit;

-Bodrum: copiii călătoresc gratuit (au inclusiv taxe de aeroport gratuite);

 Grecia

 -Zakynthos: copiii călătoresc gratuit (au inclusiv taxe de aeroport gratuite);

 -Lefkada: taxe de aeroport gratuite;

 -Creta - Chania: taxe de aeroport gratuite;

 -Corfu: taxe de aeroport gratuite;

 -Rhodos: taxe de aeroport gratuite;

 -Santorini: fetele călătoresc gratis și toți turiștii au taxe de aeroport gratuite;

 -Riviera Olimpului: plătește 1 merg 2!

 Spania:

 - Mallorca:  zbor direct din Timisoara, Cluj-Napoca și București;

 -  Tenerife: 50% reducere la taxele de aeroport.

Christian Tour cel mai mare turoperator din Romania cele mai vandute destinatii ale verii top 7 destinatii ale verii