România intrã-n rândul lumii cu primul smart cost bus

De curând șoselele și autostrãzile României au fost inundate de autocare roșii, moderne, pe care scrie Memento Bus. Iar transportul din Bucureștri cãtre principalele orașe turistice ale țãrii începe de la 1 euro. De banii ãștia primești un loc într-un scaun confortabil, filme și muzicã, posibilitatea de a avea catering ori internet la bord precum și foarte mult respect din partea personalului.



În Europa turismul cu autocarul reprezintã  modalitatea de a cãlãtori pe distanțe scurte și medii cu cea mai mare acoperire. Deseori când au nevoie de un mijloc de transport rapid, confortabil și ieftin, care sã-i ducã fãrã bãtaie de cap într-o vacanțã aflatã la câteva sute de kilometri de casã, occidentalii se duc la autogarã. Fãrã costuri mari de transfer, fãrã bãtãi de cap sau ore întregi pierdute cu controalele și așteptarea din aeroport. A doua opțiune, atunci când vorbim despre mijloacele de transport în comun, este trenul.



Pânã de curând, turiștii români sau strãini erau, în general, lipsiți de posibilitatea de a merge în vacanțã cu autocarul la standardele pachetului lor de servicii. De câteva luni, a început sã opereze în România primul smart low cost bus: ”Între a merge cu ”rata” dintr-o localitate în alta și a cãlãtori în scop turistic este o diferențã uriașã. Pânã acum eram nevoiți sã apelãm cu toții la ”clasicele” curse de linie, sã acceptãm servicii mult sub standardele europene, la prețuri mari și rareori luam în calcul autobuzul atunci când mergeam în vacanțã – declarã Marius Pandel – CEO Memento Bus & Christian Tour. Cineva care își dorea sã petreacã un sejur sau un circuit pe cont propriu în România la un hotel de 3*, 4* sau 5*, nu lua aproape niciodatã în calcul autocarul. Cum e sã sã-ți începi concediul cãlãtorind cinci sau șase ore înghesuit printre bagaje, cu genunchii la gurã, într-un microbuz vechi, cu scaune inconfortabile, cu șoferi care sunt mai interesați de cãratul pachetelor decât sã te ajute cu bagajul de calã?



Alternativa? Existã de mult în țãrile din jurul nostru și aratã foarte, foarte bine. Autocare moderne, cu servicii media la bord (filme, muzica, seriale), cu internet, stewarzi care sã-ți ofere mâncare și bãuturi calde ori reci și alte facilitãți care sã te facã sã simți cã ai plecat în vacanțã. Practic, vacanța ta începe încã din autocar. Odatã ajuns la destinație, nu e nevoie sã stai jumãtate de zi sã te ”recuperezi” dupã o cãlãtorie infernalã. Dupã ce cobori din mașinã, poți, liniștit sã intri într-un muzeu de artã. Memento Bus este prima companie de transport de la noi, care așeazã România pe harta turisticã Europeanã a vacanțelor individuale cu autocarul. Vedem aceastã investiție ca o mare oportunitate de relansare a industriei autohtone de ”travel, o șansã de care au început sã profite atât turiștii români, cât mai ales strãinii”.



Memento Bus este compania de transport turistic a grupului Christian Tour și oferã servicii de transport în zeci de destinații de vacanțã ale României și ale Europei. La baza filosofiei sale de business stau trei elemente esentiale: respect – siguranțã – confort. Memento Bus se asigurã permanent cã turiștii au parte exact de genul de transport pe care și-l doresc: servicii de nota 10, o flotã cu cele mai performante autocare ºi microbuze, plus sute de destinaþii disponibile online.



Biletele de transport se pot achiziționa de pe platforma online a companiei- www.mementobus.com; iar modalitatea de rezervare este extrem de facilã și accesibilã oricui. Totodatã, biletele sunt disponibile în oricare dintre agențiile de turism din rețeaua Christian Tour și ale partenerilor acesteia. Modalitãțile de platã sunt și ele multiple, biletele putând fi achitate online cu cardul sau cash/card în agențiile desemnate. Mai mult decât atât, în scurt timp va fi implementatã și metoda de platã prin SMS, tocmai pentru a facilita și a face mai rapidã rezervarea biletelor de autocar.



Politica tarifarã a biletelor de autocar a fost și ea gânditã astfel încât sã se plieze pe buzunarul românilor. „Smart Cost Bus - un concept nou și unic în România, le permite turiștilor sã aibã parte de cele mai bune prețuri de pe piațã cu cât opteazã mai din timp pentru una dintre destinațiile Memento Bus. Cu cât își planificã deplasarea mai din timp, cu atât se vor bucura de mai multe bonusuri și avantaje pentru concediul lor. În acest sens, am gândit 5 clase tarifare distincte, care sã întruneascã exigențele fiecãrei categorii de turiștii: Shock – cãlãtorii cu 1 euro; Boom – cãlãtorii de la 1.99 euro; Smart – cãlãtorii de la 4.99 euro; Flexi – cãlãtorii de la 7.99 euro; M’Style – cãlãtorii de la 9.99 euro, completezã Marius Pandel, CEO Memento Bus & Christian Tour.



În acest moment, turiștii pot opta oricând pentru una dintre destinațiile deja disponbile. Principalele destinații în țarã sunt: București, Brașov, Sibiu, Constanța, Craiova, Pitești, Rm. Vâlcea, Ploiești, Tulcea și stațiunile de pe litoralul românesc al Mãrii Negre.



Iar pentru destinații din afara României sunt puse în vânzare bilete cãtre: Riviera Olimpului, Insula Corfu, Insula Thassos, Parga, Insula Zakynthos, Insula Lefkada și Skiathos.



În scurt timp însã, portofoliul de destinații turistice va fi extins și autocarele Memento Bus vor efectua curse și cãtre Timișoara, Cluj Napoca, Sighișoara, Târgu Mureș sau Iași, facilitând astfel accesul turiștilor români cãtre cele mai important și frumoase locații turistice din țarã și determinându-i astfel sã reconsidere vacanțele pe meleaguri mioritice.



 



 



***



Memento Bus este parte a Christian Tour, una din cele mai mari agenții de turism din România, împreunã cu toate companiile din grupul sãu, a înregistrat în anul 2015 o cifrã de afaceri de peste 70 de milioane de euro, cifrã care o claseazã în topul agențiilor de turism din România. Cu o istorie de 19 ani în piața de turism autohton, Christian Tour deține în acest moment 30 de agenții proprii în toatã România, plus patru filiale în Ungaria, Polonia, Serbia și Republica Moldova, rãmânând în continuare cel mai mare tour operator pe vacanțe de tip charter din România și  lider de piațã pentru numãrul de turiști care au ales sã cãlãtoreascã cu acesta.



 

Christian Tour Memento Bus smart cost bus calatoresti cu 1 euro