proiect finantat din fonduri europene la Iasi

                                                                                   COMUNICAT DE PRESA

 

                                  CENTRU DE FORMARE SI ANALIZA IN INGINERIA RISCURILOR (CeFAIR)

Iasi, 29 iunie 2010 - Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi lanseaza proiectul - Centru de Formare si Analiza in Ingineria Riscurilor (CeFAIR), finantat in cadrul Programului Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane Fondul Social European.

         Obiectivul general al proiectului este completarea ofertei nationale de studii universitare, in vederea optimizarii procesului de formare, in context european, a specialistilor capabili sa analizeze cu metode inovatoare riscurile actuale sau potentiale din diverse domenii. In acest sens, pe termen scurt, se vor organiza cursuri postuniversitare, iar pe termen lung se va lansa un program de masterat ce vizeaza riscul informatic, riscurile naturale/tehnologice, riscurile economico-financiare.

         Proiectul are in vedere si coagularea eforturilor de organizare sistemica a studiilor din domeniul teoriei riscurilor, de potentare a caracterului aplicativ al acestora si de diseminare a rezultatelor obtinute. In acest context, va fi editata o revista de specialitate si vor fi organizate simpozioane internationale pe urmatoarele directii: aplicatii ale matematicii si informaticii in analiza riscurilor; fizica si chimia fenomenelor critice; risc si protectie industriala/naturala; economia si sociologia riscurilor. 

     Proiectul beneficiaza de expertiza unor reputati specialisti din cadrul Universitatii La Sapienza din Roma (Italia).

     Centrul de Formare si Analiza in Ingineria Riscurilor este coordonat de Prof.Univ.Dr. Vasile Isan, rectorul universitatii iesene, si de Prof. Univ. Dr. Giuseppe D Ascenzo de la Univ. La Sapienza, Roma.

 

Manager de proiect

Prof. Univ. Dr. Ioan Tofan

e-mail: ioantofan@yahoo.it

 

proiect CeFAIR