Primul album fotografic despre Pogromul de la Iasi va fi lansat la targul de carte Gaudeamus

Institutul National pentru studierea Holocaustului din Romania „Elie Wiesel” in colaborare cu Muzeul Memorial al Holocaustului de la Washington lanseaza joi, 20 noiembrie 2014, ora 16:30, la standul editurii Curtea Veche, albumul istoricului Radu Ioanid, cu fotografii despre Pogromul de la Iasi, 1941.



Unul dintre cele mai sangeroase episoade din istoria Holocaustului din Romania, Pogromul de la Iasi este totodata si un eveniment foarte bine documentat la nivel vizual.



Albumul reuneste 129 de fotografii de arhiva ce refac cronologia Pogromului de la Iasi, ilustrand scene de pe strazile orasului, scene cu trenurile mortii si portrete ale victimelor. Cititorului i se ofera, astfel, marturia unei tragedii cat se poate de reale.



Textele care insotesc fotografiile contribuie la ineditul reflectat de acest album, ele reprezentand marturii ale supravietuitorilor sau ale celor care au asistat la episodul istoric amintit.



In deschiderea albumului, studiul introductiv al autorului despre Pogromul de la Iasi, publicat intr-o forma actualizata, completeaza si sustine mesajul imaginilor.



Ideea albumului a aparut in 2011, odata cu organizarea primei expozitii cu caracter istoric, dedicata Holocaustului din Romania. Expozitia a fost organizata pentru a marca 70 de ani de la Pogromul de la Iasi.  

lansare album fotografic targ carte Gaudeamus Institutul Elie Wiesel