Lansare proiect POSDRU ID 55763 O noua viata la tara!



Investeste in oameni!

 

Proiect cofinantat idin FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin:

 

Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013

 

Axa prioritara 5 „Promovarea masurilor active de ocupare”

 

Domeniul Major de Interventie 5.2. „Promovarea sustenabilitatii pe termen lung a zonelor  rurale  in ceea ce priveste dezvoltarea resurselor umane si ocuparea fortei de munca”

 

Titlul proiectului:  „O noua viata la tara!”

 

Numarul de identificare al contractului: POSDRU/83/5.2/S/55763

 

 

COMUNICAT DE PRESA 

 

Fundatia PAEM din Alba Iulia in parteneriat cu SIVECO Romania SA din Bucuresti, ADAF - Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin din Bucuresti, ANBCC - Asociatia Nationala a Birourilorde Consiliere pentru Cetateni din Bucuresti si  ADEPFO - Association de Developpement des Pyrenees par la Formation din Franta, implementeaza incepand cu data de 01.11.2010 proiectul strategic „O noua viata la tara!”

 

Proiectul se va derula pe o perioada de 3 ani si este cofinantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritara 5: „Promovarea masurilor active de ocupare”, Domeniul Major de Interventie 5.2. - „Promovarea sustenabilittii pe termen lung a zonelor  rurale  in ceea ce priveste dezvoltarea resurselor umane si ocuparea fortei de munca”.

 

Obiectivul general al proiectului :

Proiectul „O noua viata la tara! ” promoveaza dezvoltarea durabila a zonelor rurale din 5 regiuni, respectiv 6 judete, 10 localiatÅ£i prin activitati care sprijina si incurajeaza infiintarea de afaceri in activitati non-agricole si prin intensificarea masurilor active de ocupare durabila pe piata muncii. Proiectul se va desfasura in judetele Ilfov, Alba, Braila, Arad, Dambovita si Arges din regiunile Bucuresti-Ilfov, Centru, Sud-Est, Vest, Sud-Muntenia.

 

Obiective specifice:

·         Imbunatatirea calitatii resurselor umane din mediul rural prin dezvoltarea si furnizarea de programe de instruire, informare si consiliere in vederea dezvoltarii antreprenoriatului rural si a intensificarii masurilor active de ocupare durabila.

·         Initiere si dezvoltare de afaceri in activitati non-agricole prin programe personalizate de instruire si consiliere pentru un numar de 1400 persoane.

·         Dezvoltarea si furnizarea de forme de pregatire personalizate, moderne si flexibile care ss asigure competentele necesare pentru 1600 persoane.

·         Dezvoltarea a 10 centre rurale de dezvoltare locala, care sa asigure continuarea activitatilor proiectului.

 

 Activitati:

Dintre activitatile principale ale proiectului enumeram pe cele care prezinta interes pentru publicul tinta:

·         Realizarea unei campanii de informare, costientizare si motivare a persoanelor din mediul rural asupra oportunitatilor oferite de proiect.

·         Realizarea unui studiu national pentru identificarea oportunitatilor de afaceri inovative si de ocupare in spatiul rural.

·         Infiintarea si dezvoltarea retelelor de servicii de informare si consiliere în mediul rural.

·         Pachete de programe de formare profesionala pe urmatoarele domenii: Antreprenoriat rural, Finantarea afacerilor, Cautarea activa a unui loc de munca, Initiere în utilizarea tehnologiei informatiei (TI), Dezvoltare pagina internet si comert electronic.

·         Cursuri disponibile pe portalul proiectului.

·         Revitalizarea mestesugurilor traditionale.

·         Organizarea unui concurs de planuri de afaceri: cele mai bune 10 planuri vor fi premiate cu 1000 euro fiecare.

·         Dezvoltarea parteneriatelor pentru facilitarea schimbului si integrarii bunelor practici:

-  Identificarea si organizarea a 10 evenimente locale care pot deveni traditionale.

 

Valoarea adaugata a proiectului consta in investitia in capitalul uman din mediul rural (3600 persoane inactive, someri de lunga durata, femei din agricultura de subzistenta, mici intreprinzatori), eliminarea unor obstacole pentru intreprinzatori prin crearea centrelor de dezvoltare la sate si a retelei de facilitatori si consilieri rurali. Persoanele din grupul tinta vor initia activitati non-agricole pentru valorificarea resurselor locale contribuind la reducerea somajului prin crearea de noi locuri de munca.

 

Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la:

 

Fundatia PAEM: str. Bucovinei, nr. 6, cod 510097, Alba Iulia, Judetul Alba

Tel. 0258 81 8488;

Fax: 0258 81 6518

E-mail: voicub@apulum.ro

proiect POSDRU FONDUL SOCIAL EUROPEAN dezvoltare resurse umane dezvoltarea durabilă proiecte europene