Inventatorii de la ICPE premiati cu aur si argint la Salonul International de Inventii de la Geneva.



Bucuresti, 21 aprilie 2011. Icpe a fost cel mai apreciat expozant din standul Romaniei, fiind singura companie participanta cu 3 inventii, toate fiind premiate.

La cea de-a 20-a participare la Salonul de la Geneva, Icpe a obtinut 2 medalii de aur, una de argint, si un premiu special, facand parte din lungul sir de castigatori romani ce au inregistrat un impresionant palmares: 24 medalii de aur, 18 medalii de argint, 7 medalii de bronz si 20 Premii Speciale. Icpe a avut ca principale obiective gasirea de fabricanti si noi investitori in potentialul cercetarii.

La Salonul International de Inventii de la Geneva, ELVETIA, Icpe prin Centrul sau de Informare Tehnologica - Targuri si Expozitii, a fost desemnat castigator la selectia de oferte pentru atribuirea contractului privind organizarea standului Romaniei, sub egida Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului - ANCS .

“Ne-am bucurat de un interes deosebit din partea vizitatorilor si a expozantilor prezenti la Salonul de Inventii, motiv pentru care, suntem extrem de mandri de premiul special acordat Icpe-ului de catre Taiwan - o tara spectaculoasa in domeniul Led-urilor, care ne-a apreciat inovatiile” - a declarat dr. ing. Ionel POPA.

Inventiile cu care Icpe a fost prezent au fost urmatoarele:

·         - Corp de iluminat exterior cu module cu LED-uri  (Autori: Ivanovici Constantin, Popa Ionel, Dranga Ioan, Koteles Lorant Arpad, Cristea Gheorghe, Racicovschi Dan Vergil). Corpul de iluminat, este alcatuit dintr-un radiator modular realizat din aluminiu, opt randuri a cate sase LED-uri fiecare, o lentila monobloc montata peste LED-uri, dand posibilitatea împrastierii luminii la 140º. Controlul functionarii LED-urilor, în functie de temperatura acestora, se realizeaza printr-un sistem de control care lucreaza în modulatie si care regleaza curentul prin LED-uri. Corpul de iluminat este alimentat de la reteaua electrica sau de la o sursa solara autonoma.

·          A fost premiata cu aur la  INVENTICA 2010 BUCURESTI, cu argint la EUREKA 2010 BRUXELLES si cu aur la Salonul de la GENEVA 2011.

 

·         - Lampa tubulara cu LED-uri pentru iluminat interior (Autori: IVANOVICI Constantin, POPA Ionel, DRANGA Ioan, KOTELES Lorant Arpad, RACICOVSCHI Dan Vergil). Lampa, este alcatuita dintr-un tub realizat din plastic transparent, un modul cu led-uri, senzori de temperatura pentru interior/exterior, care împreuna cu un modul de alimentare si control monitorizeaza temperatura de functionare a led-urilor, astfel încat aceasta sa fie mai mica de 50 ºC, si un soclu metalic cu stifturi.

A fost premiata cu argint la INVENTICA 2010 BUCURESTI, cu aur la EUREKA 2010 BRUXELLES si cu aur la Salonul de la GENEVA 2011. In plus a castigat si Premiul special al Juriului oferit de TAIWAN INVENTION ASSOCIATION la GENEVA 2011.

·         - Balast electronic, destinat conectarii la retea a lampilor cu halogenuri metalice (Autori: IVANOVICI Constantin, POPA Ionel, GHIUR Gheorghe, VLAD Daniel). Inventia se refera la un balast electronic destinat conectarii la retea a lampilor cu halogenuri metalice în gama de puteri de la 70 W la 250 W, utilizate în corpurile de iluminat public, alimentate la 230 V c.a.

A fost premiata cu argint la INVENTICA 2010 BUCURESTI si cu argint la Salonul de la GENEVA 2011.

Icpe Geneva Salon International