Initierea spirituala - calea catre adevarata cunoastere

 

Conform explicatiilor regasite in diverse dictionare, prin initiere se intelege „actiunea de a acorda unei persoane cunoasterea unor lucruri pe care aceasta le ignora”.

Scoala de Spiritualitate Focul Sacru organizeaza periodic, sub patronajul Fundatiei Focul Sacru (www.foculsacru.ro), cursuri de initiere spirituala hristica, initiere bazata in totalitate pe invatatura crestina.

In perioada imediat urmatoare, calendarul Scolii Focul Sacru prevede desfasurarea de cursuri de initiere hristica treapta I  la Craiova, intre 16-18 martie si la Timisoara, intre   23-25 martie a.c.

Despre initierea spirituala, in general

          Intr-o initiere reala, informatia constituie numai prima treapta a lungului drum evolutiv pe care discipolul il are de strabatut. Pana la dobandirea cunoasterii de tip spiritual este cale lunga, iar aceasta se obtine numai prin manifestare, dar nu o manifestare in orice directie, asa oricum, ci una prin care discipolul invata sa daruiasca Iubirea si se staduieste, cu intreaga sa fiinta, sa faca Voia lui Dumnezeu. Veti cunoaste intodeauna un adevarat initiat prin ceea ce face („...dupa roadele lor ii veti cunoaste” Matei 7:16), prin capacitatea sa de a iubi si ierta neconditionat existentele Creatiei.

Initiatul reuseste sa cunoasca, prin constientizarea invataturilor primite, ceea ce un om obisnuit ar cunoaste intr-un timp mult mai indelungat si, de multe ori, prin experiente dureroase menite sa-l ajute sa-si invete lectiile.

Initierea poate fi dobandita in doua feluri si anume: prin consacrare (traire) sau prin revelatie.

In initierea prin consacrare, traita, discipolul se straduieste sa transforme informatia primita in energie benefica, manifestand astfel potentele divine. Acest tip de  initiere trebuie deosebita de initierile simbolice, ce au doar o componenta informationala care confera omului doar calitatea de erudit, el nefiind de fapt un initiat in adevaratul sens al cuvantului, un practicant.

Revelatia se produce ori de cate ori initiatul se afla in relatie cu una sau mai multe duhuri superioare care-l ajuta si de la care primeste cunoasterea. De acest tip de initiere au beneficiat Moise, Sfantul Apostol Pavel sau Mohamed.

          Sunt multe tipuri de initiere in aceasta lume, dar numai acele initieri care il duc in final pe om la indumnezeire, numai ele sunt pe calea cea stramta a Evangheliei, pe Calea Hristosului, pe Calea Iubirii Divine. Adevarata initiere are drept consecinta marirea gradului de elevare spirituala a unei persoane, prin schimbarea atitudinii ei fata de sine, fata de Dumnezeu, fata de oameni, de Creatie in general, prin stradania de a se manifesta permanent prin ganduri, vorbe si fapte bune.

          Despre initierea hristica, in special

          Majoritatea scolilor de initiere din lume au adoptat si practica vechea filozofie a initierii de tip zalmoxian: cunoaste-te pe tine insuti si-L vei cunoaste pe Dumnezeu. Dar aceasta nu inseamna numai a ne cunoaste caracterul, slabiciunile sau calitatile. Adevarata cunoastere de sine inseamna de fapt a intra in comuniune printr-un act de iubire, cu sufletul, cu duhul tau, a-ti regasi propria divinitate, a o cunoaste si a constientiza in final faptul ca esti o mica particica din Dumnezeu, ca esti copilul Lui si-I apartii in totalitate.

          Suntem creati dupa Chipul lui Dumnezeu, iar capatarea asemanarii cu El o realizam in „mod accelerat” prin initiere, spune Ioan Toroican, Presedintele Fundatiei Focul Sacru.

          Prin urmare, menirea initierii este aceea de a ne regasi propria divinitate, de a reface legatura cu propriul nostru duh si a intra astfel in comuniune cu el, acest lucru avand drept urmare constientizarea propriei divinitati si manifestarea ei plenara. Vom intelege astfel ca Dumnezeu este in fiecare dintre noi si ca  asteapta cu rabdare si cu multa iubire sa-L regasim. „Sfanta Treime este adevarata noastra constiinta si de aceea sustin faptul ca vom fi cu adevarat fericiti doar atunci cand o vom regasi in sinele nostru, vom fi cu adevarat fericiti atunci cand, spre exemplu, privind in ochii Hristosului din noi, in sens figurat bineinteles, nu ne va fi rusine”, afirma Ioan Toroican.

         Vom reveni curand cu informatii suplimentare referitoare la calendarul cursurilor de initiere hristica organizate de Scoala Focul Sacru in diferite orase din Romania.

Pentru mai multe informatii ne puteti contacta la telefon 0747.136001 – Mioara Iofciulescu, Specialist Comunicare in cadrul  Fundatiei Focul Sacru, e-mail: foculsacru@yahoo.com  sau puteti accesa site-ul Fundatiei: www.foculsacru.ro.

                   

 

initiere spirituala cunoastere Hristos initiere hristica Fundatia Focul Sacru Dumnezeu Sfanta Treime