Imprimatele termice: rol si eficienta in economia de azi

 

Cand a aparut initial aceasta tehnologie, ea a fost primita in moduri extrem de diferite: pe de o parte unii cumparatori criticau tipul imprimarii, in timp ce altii ii laudau flexibilitatea. Si unii, si ceilalti aveau dreptate: imprimatele termice propun o solutie care nu este foarte durabila (hartia e sensibila la caldura) si, de aceea, nu este aprobata in diverse medii legale, dar care este foarte rapida, eficienta si confortabila. In plus, se potriveste excelent pentru medii dintre cele mai diverse, de la faxuri la bonuri fiscale sau non-fiscale.

Modul functionarii imprimantelor termice

Spre deosebire de imprimantele clasice, care folosesc cerneala lichida sau praf de cerneala, imprimatele termice au un singur consumabil: hartia termica. Acest fapt reduce semnificativ costurile de intretinere, crescandu-le astfel valoarea comerciala. Hartia este trecuta printr-un tambur care primeste informatia de la un cip similar celui de pe o imprimanta clasica, si o printeaza incalzind efectiv hartia pentru o foarte scurta perioada de timp.

Avantaje generale si contextuale pentru firme

Preturile de intretinere ale imprimantelor termice sunt doar unul dintre avantajele acestor aparate. Nefiind legate de un toner, acestea nu va vor lasa niciodata in imposibilitatea de a printa, atata timp cat aveti hartie termica cu care sa le alimentati. Costurile legate de consumul de energie sunt neglijabile, iar intretinerea tehnica a acestor aparate este si ea mult diminuata din cauza faptului ca nu apar atatea probleme cate apar la aparatele clasice.

Imprimantele termice pot fi folosite pentru fax, loc in care concureaza cu alternativa lor mai scumpa. Dincolo de faptul ca sunt monocrome, acestea sunt mai rapide, ceea ce poate fluidiza munca dintr-o firma aglomerata.

In cadrul caselor de marcat, eficienta lor a fost deja dovedita. Pentru aceasta categorie de produse, imprimantele termice au devenit centrale si au reusit sa surclaseze alte aparate similare disponibile pe piata.

Cresteti eficienta firmei prin portabilitate

Un ultim aspect, extrem de relevant, este legat de faptul ca imprimantele termice contemporane pot fi produse la scara industriala la dimensiuni foarte mici, lucru care nu era posibil acum 10 ani. Acest detaliu este posibil atat din cauza faptul ca procesul de printare necesita foarte putine componente hard, cat si de lipsa oricarui toner. In consecinta, imprimantele termice au in privinta marimii cateva avantaje care lipsesc imprimantelor cu jet sau laser.

Cel dintai avantaj este legat de faptul ca acestea pot fi incorporate in aparate multifunctionale fara a modifica intr-un mod semnificativ marimea si designul acestora. Astfel, pentru magazinele sau birourile mici, multifunctionalele cu imprimante termice se dovedesc mult mai versatile, intuitive si sustenabile.

Din acelasi motiv al marimii reduse rezulta si portabilitatea crescuta a imprimantelor digitale. Casele de marcat si terminalele mobile pot emite bonuri si orice alt tip de document de acest fel in mod direct, fara sa consume altceva decat curent electric si hartia din rola de hartie termica. In special in cazul caselor de marcat mici, aceste imprimate isi dovedesc pe deplin aplicabilitatea.

" Pe piata de azi, multe sectoare sunt acoperite de aceasta gama de produse, cu un efect benefic si de durata atat asupra eficientei, cat si asupra functionalitatii firmelor care aleg sa lucreze cu imprimante termice.", a tinut sa precizeze administratorul site-ului Idmag.ro .

cititoare coduri de bare terminale mobile aplicatii mobilitate