Gala Egalitatii de Sanse
Această manifestare este dedicată recunoașterii și promovării adevăratelor modele de succes din societatea românească, care prin activitatea lor contribuie la promovarea egalității de șanse și gen și a valorilor românești.
Gala realizată de Uniunea Naţională a tuturor Studenţilor din România, Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și Federația Națională Sindicală Alma Mater, are ca scop promovarea cazurilor de succes și conștientizarea cetățenilor, a autorităților, a mediului economic, dar și a societății civile cu privire la necesitatea promovării unei societăți incluzive și a prevenirii fenomenului discriminării.
Elementul inedit al Galei va fi reprezentat de prezentarea fenomenului discriminării într-un format neconvențional de interacțiune cu arta - un one woman show, o “Declarație pe propria răspundere” ce ne îndeamnă să privim dincolo de formă, dincolo de limitările etnice și sociale. Actrița de etnie romă, Alina Șerban, este cea care va servi auditoriului povestea vieții ei, care-i va purta pe cei prezenți între cele 2 lumi, între trecutul și prezentul dominate de discriminare, ce vor culmina cu o acceptare de sine și o recunoaștere a etniei din care face parte.
Într-o societate haotică, dominată de principii și prejudecăți fabricate, în care stereotipiile, rangurile, etaloanele și indiferența sunt cele ce ne călăuzesc evoluția, avem nevoie de cultură, de crearea și menținerea unei societăți educate și incluzive, capabilă să promoveze ca etalon aristocrația bunului simț și al nediscriminării. De aceea, această Gală a egalității de șanse este unul dintre evenimentele de referință din domeniul egalității de șanse și gen din România, prin care nu va fi promovată disperarea eu-lui românesc ci atitudinea și civismul.
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin
Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Investeşte în oameni!
Sunt așteptate la acest eveniment personalități marcante ale societății actuale, care prin propriul exemplu constituie un model demn de urmat.
Persoană de contact: Andreea Bîrdeanu, andreea.birdeanu@totiegali.ro, tel. 0737514530.