Erorile Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT) aduc mari prejudicii turismului românesc! Christian Tour cere despăgubiri de 1 milion de euro

În data de 4 octombrie2016, ANT a făcut publică sub titulatura Lista agențiilor de turism cu licențe retrase,numele unor societăți care încalcă frecvent legea turismului și nu prezintăgaranții din partea ANT, ca operatori de turism.

DemersulANT, de altfel necesar pentru buna desfăşurare a activităţilor în turismul dinRomânia, s-a izbit de lipsa de profesionalism a celor care au conceputrespectiva listă de agenţii. În cadrul acestei liste, apar aproape toţitouroperatorii importanţi din piaţa locală, precum şi numeroase agenţii deturism detailiste care au actele de licenţiere la zi, multe dintre acesteafăcând publice documentele care dovedesc legalitatea funcţionării lor, pewebsite-urile proprii.

Dinnefericire, pe respectiva listă se află de 9 ori menţionat şi numele companieiChristian 76 Tour SRL, cu denumirea agenţiei de turism Christian Tour. În urmaacestor menţionări complet eronate, Christian Tour consideră că i-a fost lezatăimaginea şi că acest lucru poate afecta piaţa de turism în general.

Pe lista publicată de ANT, nu a fostrealizată o distinctie clară între licențele care au fost radiate la cererea agenţiei de turism pentrusediile secundare, din varii motive, în ultimii 6 ani (ex. relocări), si cele care au fos retrase din oficiu de cătreANT pentru nerespectarea legii turismului. Astfel, pe lista respectivăau fost puse laolaltă agenţii de turism aflate în insolvenţă, în faliment saucare au adus prejudicii turiştilor, alături de agenţii de turism cat se poatede serioase şi sigure.”, declarăMarius Pandel, CEO Christian Tour.

DoruGiugula, avocatul celei mai mari agenţii de turism din România – Christian Tour,a notificat public ANT cu privire la daunele de imagine pe care erorile acesteiliste le-a adus brandului.

„Considercă este incompetență sau rea-voință să pui laolaltă agenții care și-au radiat înmod legal punctele de lucru inactive pentru a-și eficientiza activitatea, maiprecis, au relocat anumite sedii în noi locații mai bine poziționate comercial.Nu este posibil ca o autoritate sa comunice atât de defectuos, încât să creezepanică în rândul turiștilor și așa afectați de recentele evenimente neplăcutesurvenite în piața de turism.

Astfel,solicităm public ANT ca în termen de 24 ore să remită un comunicat public princare să se arate că touroperatorul Christian Tour funcționează în deplinecondiții de legalitate, deținând toate autorizațiile, polițele de asigurare șilicențele de operare în domeniul turismului, iar includerea Christian Tour peaceastă listă a survenit dintr-o eroare a ANT.

Încaz contrar, Christian Tour va iniţia procedurile juridice necesare pentru obţinereade la ANT a unei despăgubiri pentru prejudiciul cauzat. Acesta constă atât îndaune materiale, cât şi morale, estimate în prezent la o valoare de 1 milion deeuro.

 

***

 Christian Tour, una din cele mai mariagenții de turism din România, împreună cu toate companiile din grupul său, aînregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de peste 70 de milioane de euro,cifră care o clasează în topul agențiilor de turism din România. Cu o istoriede 19 ani în piața de turism autohton, Christian Tour deține în acest moment 30de agenții proprii în toată România, plus patru filiale în Ungaria, Polonia,Serbia și Republica Moldova, rămânând în continuare cel mai mare tour operatorpe vacanțe de tip charter din România și lider de piață pentru numărul de turiști care au ales să călătorească cuacesta.

Christian Tour ANT prejudicii