Egalitate de sanse la angajare

  COMUNICAT DE PRESA 

 

 

 

            EGALITATE LA ANGAJARE SI LA LOCUL DE MUNCA

 

Campanie de informare si constientizare in vederea schimbarii atitudinii sociale si stereotipurilor la angajare si la locul de munca

 

 

 

Iasi, 25.08.2010 – Universitatea din Bucuresti, GEA (Asociatia Grupul de Economie Aplicata), Universitatea Babes-Bolyai – Cluj-Napoca, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” – Iasi,  Fundatia Agentia de Dezvoltare "Impreuna" si Blocul NaÅ£ional Sindical anunÅ£a finalizarea primei sesiuni de cursuri pe tema discriminarii la angajare si la locul de munca, realizata in cadrul proiectului EGALITATE LA ANGAJARE SI LA LOCUL DE MUNCA. Campanie de informare si constientizare in vederea schimbarii atitudinii sociale si stereotipurilor la angajare si la locul de munca. In cadrul acestei prime sesiuni s-au derulat doua serii de cursuri, prima in perioada 18 - 25 iulie, iar cea de-a doua in perioda 25 iulie - 1 august. La cursuri au participat 111 persoane active pe piata muncii, membri ai unor grupuri vulnerabile vizate de proiect (romi, persoane cu dizabilitati, femei).

 

A doua sesiune de cursuri va avea loc in perioada 29 august – 12 septembrie si sunt asteptati sa participe aproximativ 100 de viitori angajaÅ£i (studenti), inclusiv membri ai unor grupuri vulnerabile vizate de proiect.

 

Cursurile sunt sustinute de experti din cadrul institutiilor partenere, printre temele abordate in cadrul cursurilor numarându-se: intelegerea unor concepte precum stereotip, prejudecata, discriminare, prevenirea si combaterea discriminarii, egalitatea de sanse, piata fortei de munca si discriminarea, comunicarea si medierea conflictelor, situatia femeilor rome pe piata muncii.

 

Cursurile au loc la Poiana Brasov, hotel Poiana Ursului.