Cum si de ce sati pierzi plumbul in pescuitul la crap

De cele mai multe ori poate chiar face diferența între a scăpa peștele și a-l pune pe saltea. Notăm aici motivele cele mai importante pentru care recomandăm pierderea plumbului când pescuiți la crap.



În primul rând, în momentul pierderii plumbului, crapul se ridică spre suprafața apei, făcând drilul mai sigur în zone bogate în agățături sau vegetație submersă. Fără plumb în montura de pescuit la crap, ești în contact direct cu peștele, ceea ce te va ajuta să-l aduci mai ușor la minciog.

Un alt motiv pentru care este recomandată pierderea plumbului este că elimini – sau, cel puțin, reduci – posibilitatea de a lărgi locul în care s-a înfipt cârligul.

Greutatea plumbului aplică o presiune constantă asupra buzei peștelui și cârligul se poate dezgăța în dril. Dacă plumbul a fost deja pierdut, riscul e mai mic.

Siguranța peștelui în pescuitul la crap este un alt motiv pentru care câțiva plumbi chiar nu contează, dacă situația o cere.

Realizat corect, pescuitul în agățătură poate aduce multe satisfacții pentru pescar, dar dacă nu e bine făcut lucrurile pot sfârși neplăcut pentru pește.

crap pescuit crap monturi crap