Cele 7 greseli care iti pot deteriora fosa ecologica

Atunci cand locuiesti intr-o zona in care nu exista canalizare, este foarte important sa tii cont de cateva reguli de baza pentru a evita deteriorarea fosei ecologice si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru te poate ajuta sa economisesti o suma buna de bani, dar si sa eviti eventualele neplaceri cauzate de mirosuri urate sau refulari ale canalizarii.

In plus, este bine sa-i asiguri sistemului tau septic o inspectie periodica, la fel cum procesdezi cu autoturismul. Chiar daca fosa ecologica nu este la vedere, acest lucru nu inseamna ca nu trebuie sa-i acorzi atentie. Fara o mentenanta corespunzatoare, ea se poate deteriora si de cele mai multe ori se intampla in cele mai nepotrivite momente. Pentru ca fosa ecologica sa aiba parte de o functionare optima si sa reziste cat mai mult timp, trebuie sa eviti sa faci urmatoarele greseli:

1.     Sa arunci hartie. In general, hartia igienica se poate arunca fara probleme in closet, insa, pentru a proteja sistemul septic, fii atent la cantitatea de hartie igienica, care ajunge in fosa ecologica. De asemenea, trebuie sa ai grija sa nu arunci in closet tampoane, absorbante, scutece de unica folosinta, servetele umede sau servetele de bucatarie. Aceste obiecte pot bloca tevile si, chiar daca acest lucru nu se intampla si ajung totusi in fosa ecologica, nu se pot descompune la fel de bine si afecteaza procesul de tratare a apelor uzate din gospodarie.

2.     Sa arunci grasime. Nu arunca uleiurile sau alte grasimi in chiuveta sau in wc. Acestea se depun pe tevi si se pot realiza blocaje. Singurul loc in care poti sa scapi de grasimi, fara sa afectezi fosa ecologica, este in gunoi.

3.     Fecale de pisica. Chiar daca pe cutia nisipului din litiera scrie ca se poate arunca in closet, nu face acest lucru. Cel mai bine este sa-l arunci tot la gunoi, pentru a evita infundarea tevilor si deteriorarea fosei ecologice.

4.     Tocatorul de resturi alimentare.  De dragul sistemului tau septic, este bine sa te folosesti cat mai putin de tocatorul de resturi alimentare pentru chiuveta. Este foarte usor sa scapi de toate solidele in acest fel, insa printre ele se pot afla si lucruri ca oase, grasimi, coji de fructe sau legume, care pot afecta serios fosa ecologica. Ele se descopun foarte greu si pot infunda tevile.

5.     Mentenanta. Nu astepta pana cand fosa ecologica are probleme, pentru a o vidanja. Procesul de curatare a fosei septice trebuie sa aiba loc regulat pentru a functiona optim si pentru a prelungi perioada ei de utilizare. Acest termen nu este unul fix, el trebuie stabilit in functie de numarul persoanelor care locuiesc in cladire, de frecventa cu care este folosita, dar si de capacitatea fosei ecologice.

6.     Bioactivatori. Unii experti sustin ca bioactivatorii nu joaca un rol esential in prelungirea duratei de viata a fosei ecologice. Utilizarea lor ofera un sentiment fals de siguranta. In principiu, nicio fosa ecologica nu are nevoie de aditivi pentru a functiona corespunzator.

7.     Spalatul rufelor. Una dintre minunile vietii moderne este masina de spalat. Insa, atunci cand o utilizezi, trebuie sa tii cont si de fosa ecologica. Masina de spalat consuma foarte multa apa, asa ca ea trebuie sa fie plina cu rufe pentru a beneficia la maximum de avantajele ei si pentru a menaja fosa ecologica de un flux mare de apa.

In cazul in care intampini probleme cu fosa ecologica, poti apela cu incredere la Mago Ro Comp. Suntem o companie cu traditie pe piata de fose ecologice, care ofera produse de calitate, dar si servicii de intretinere si service fosa ecologica. Experinta noastra ne ajuta sa oferim clientilor numai fose ecologice foarte bune, din poliesteri armati cu fibre de sticla, la preturi foarte bune. Transportul in Bucuresti si in zonele limitrofe este gratuit!

fosa eco fose ecologice fosa septica ecologica MagoRoComp