Campania 2 a Asociatiei Caritas Bucuresti

ONG

De ce sa te alaturi sprijinirii copiilor din programele Asociatiei Caritas Bucuresti?

•  contribui la prevenirea abandonului familial si scolar al sutelor de copii din familii care se confrunta cu grave dificultati materiale;
•  oferi o viata normala si acces la servicii de recuperare si educatie copiilor cu dizabilitati;
•  asiguri un loc si adulti care sa insemne ACASA copiilor care nu pot trai alaturi de propria familie.


Ce inseamna 2%?
 
Este un mecanism prin care contribuabilii persoane fizice pot sa redirectioneze 2% din impozitul pe venit aferent anului  2013 (anul pentru care se completeaza declaratia) catre o fundatie sau asociatie. Poti astfel decide catre cine merge 2% din impozitul tau.  Este o redirectionare, nu o donatie.
In fiecare an poti redirectiona doar catre o singura organizatie, completeaza deci doar un singur formular! Nu este nevoie de copia fisei fiscale. E simplu, nu dureaza, nu costa!

Care sunt pasii pe care trebuie sa-i faci?


Completeaza formularul 230 daca in 2013 ai realizat venituri doar din salariu si asimilate.Completeaza cu atentie datele tale de identificare (punctul I). Nu uita sa semnezi in ultima sectiune a formularului. Nu te preocupa daca nu cunosti suma care va fi redirectionata, administratia financiara o va calcula.

Completeaza formularul 200 daca in 2013  ai realizat si alte venituri in afara salariului (activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor, profesii liberale, drepturi de proprietate intelectuala etc). Completeaza formularul la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut. Pentru a nu gresi, citeste cu atentie instructiunile atasate formularului.

Pana la data de 23 mai 2014 (data postei), trimite formularul prin posta, ca scrisoare recomandata, catre administratia Financiara a localitatii de domiciliu, sau depune direct formularul la Administratia Financiara.


Daca reusesti sa strangi mai multe formulare de la colegi, prieteni, colaboratori care redirectioneaza 2% din impozitul pe venit catre Asociatia Caritas Bucuresti, ne poti contacta la numarul de telefon 021.2332134  sau la adresa de e-mail: office@caritasbucuresti.org si vom stabili impreuna cum vom colecta, trimite sau depune noi formularele la Administratia Financiara. Daca ai depus formularele, te rugam sa ne informezi, ajutandu-ne astfel sa stim care sunt prietenii si colaboratorii care ne-au sprijinit. Noi te vom tine informat despre proiectele, evenimentele si oportunitatile de voluntariat ale organizatiei. 

Asociatia Caritas Bucuresti este o organizatie umanitara infiintata inca din 1990, membra a uneia dintre cele mai importante retele umanitare la nivel mondial - Caritas Internationalis si este acreditată de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice ca furnizor de servicii sociale.
Principalele servicii prin care organizatia sustine anual peste 3500 de persoane, acoperind ca arie de intervenţie 17 judete din sudul si sud-estul tarii si Bucuresti sunt: Centrul de Zi pentru Copii cu Dizabilitati, Casa Sf. Ioan - centru cu module de tip familial, Cantina sociala, Sprijin la distanta pentru copii pentru prevenirea abandonului familial si scolar, Farmacia Sociala, Spalatoria sociala, Programe de prevenire a traficului de persoane, Interventii in situatii de urgenta (calamitati).



http://www.caritasbucuresti.org/new3/index.php/ro