8 abilitati antreprenoriale pe care ar trebui sa le invete copiii dumneavoastra

Copiilor li se spun o multitudine de lucruri in fiecare zi, mult prea multe. Stai drept! Mesteca cu gura inchisa! Spune “te rog” si “multumesc”.



De foarte multe ori, ei sunt atat de ocupati sa asculte persoana care le comanda aceste lucruri, “seful”, incat ajung sa nu invete sa fie propriul lor sef.



Daca va imaginati ca micutii nu viseaza la independenta, va inselati amarnic. Tocmai aceasta dorinta de a fi independent, si de a fi propriul tau sef este ceea ce reprezinta spiritul antreprenorial. De aceea copiii si activitatile antreprenoriale se potrivesc de minune, pentru ei totul vine de la sine, natural.



La fel ca si in cazul invatarii mersului pe bicileta, sau atunci cand invata sa isi lege sireturile, cand vine vorba de activitatile antreprenoriale, copilul are nevoie de o indrumare din partea adultilor. Acest lucru presupune in a-i invata ca obstacolele nu sunt altceva decat oportunitati care ii ajuta sa se dezvolte, si in a-i incuraja sa nu abandoneze treburile pe care le au de facut.



Exista o multime de metode prin care ii puteti incuraja si insufla spiritul antreprenorial. Cine stie, poate ca intr-o zi, veti ajunge sa le spuneti lor sefule!



Pentru a va ajuta, mai jos veti gasi o lista cu opt abilitati cheie pentru activitatile antreprenoriale.



Rezistenta:



Viata este plina de obstacole, doar calindu-te vei putea sa reusesti sa treci peste toate aceste lucruri. Fiecare antreprenor trebuie sa aiba rezistenta si determinare pentru a se pune pe picioare dupa un potential esec.



Cum putem ajuta copiii sa fie rezistenti?



Copiilor trebuie sa li se permita sa isi exprime emotiile si sentimentele, fara a le minimiza. Aplicatii ca “Positive PEnguins” ii pot face pe copii sa isi inteleaga sentimentele negative, facandu-i sa treaca mult mai usor peste si sa gandeasca pozitiv.



Inovatie si creativitate:



Antreprenorii trebuie sa aiba minti ascutite, care sa reuseasca sa rezolve orice probleme prin solutii si modalitati ingenioase. Gandirea creativa este piatra de temelie pe care antreprenorii trebuie sa isi cladeasca “imperiile”.



Cum putem stimula copii catre inovatie si creativitate?



Copiii trebuie lasati sa se joace, atunci cand copiii se joaca acestia devin un izvor de energie creativa. Asigurati-va ca jocurile pe care acestia le joaca sunt versatile, copiii nu trebuie sa se joace doar jocuri de pe calculator sau telefonul mobil. Este important sa se si exprima corect si efficient din acest motiv puteti apela la cursuri de logopedie pentru copii



Harnicia:



Oricat de mult ar evolua un antreprenor, cei mai buni dintre acestia nu trebuie sa se sfiasca in a se implica in cat mai multe activitati zilnice. Pentru a dobandi o etica puternica de munca, copiii trebuie sa realizeze care este valoarea muncii facuta din greu.



Cum ii putem stimula pe copii sa fie harnici?



II puteti face independenti daca le asignati o serie de treburi casnice pe care acestia sa le faca in mod responsabil.



Curiozitatea:



A fi curios in legatura cu tot ce se intampla in lume este primul pas in a deveni un bun atreprenor. Antreprenorii incearca mereu sa gaseasca modalitati prin care sa isi imbunatateasca cunostintele si afacerea.



Cum pot fi stimulati copiii?



Incurajati copiii sa descopere hobby-uri noi si sa le urmareasca, indiferent de cat de bizare ar fi acestea. Copiii mai pot fi stimulati prin activitati ca: mersul la muzee, sau centre de activitati.



Increderea in sine:



A crede in tine si in abilitatile tale este un lucru esential pentru a avea o viata plina de succes. Acest lucru te ajuta sa iti asumi anumite riscuri si sa incerci sa evoluezi indiferent de situatie. Pentru a fi un bun atreprenor trebuie sa ai incredere in propriile tale idei.



Cum pot fi stimulati copiii?



Trebuie sa le incurajati opiniile si sa le acordati oportunitatea de a lua ei singuri decizii. Chiar daca ceea ce decid ei nu este exact ceea ce ati face dumneavoastra, trebuie sa ii lasati sa invete din propriile greseli/ experiente.



Empatia:



A fi capabil sa empatizezi si sa ii incurajezi pe ceilalti, este o alta abilitate de baza pentru a deveni un bun conducator. Antreprenorii de succes inteleg importanta empatiei si cat de important este sa creeze in jurul lor legaturi pozitive.



Cum ii stimulati pe copii sa fie empatici?



Respectati individualitatea copiilor si opiniile lor, in acelasi timp incurajati-i sa fie deschisi in legatura cu sentimentele lor. Pentru a putea interactiona cu viitori parteneri de afaceri este important sa investiti in cursuri engleza copii astfel incat acestia sa stapaneasca aceasta limba universala.



Optimism



Antreprenorii sunt un model de optimism, acestia viseaza si lucreaza pentru a face lumea un loc mai bun. Aceasta viziune pozitiva asupra vietii confera avantaje sociale dar si avantaje in ceea ce priveste sanatatea unei persoane.



Cum stimulam copiii sa fie optimisti?



Optimismul este contagios. Impartaseste cu ei povesti cu caracter pozitiv si inspirational care sa ii incurajeze sa aiba o gandire sanatoasa si pozitiva.



Generozitate:



Antreprenorii inteleg cat de important este sa fii generos, si sa incerci sa faci lumea mai buna pt toti, nu doar pentru ei insisi.



Cum ii incurajam pe copii sa fie generosi?



Una dintre cele mai bune metode este aceea de a-i incuraja sa ajute oamenii din cartierul lor. Acest lucru poate sa insemne de la: greblarea frunzelor pentru cuplurile de batrani, organizarea de colecte pentru nevoiasi etc.



Chiar daca pot dura cativa ani pana cand micul dumneavoastra antreprenor va schimba lumea, invatandu-i aceste abilitati ii veti ajuta sa evolueze si sa devina oameni mai buni de-a lungul vietilor lor.