Cum Sa Optimizezi Un Website Pentru Motoarele De Cautare?



Multi specialisti SEO sunt de parare ca in cazul unui website, “Content is King” sau mai pe romaneste “Continutul site-ului respectiv este Rege si atrage vizitatorii”.

 

Oamenii nu intra pe un anumit website decat daca dorinta lor de a vedea sau auzi ceva ar putea fi satisfacuta prin intrarea pe acel site. Nu o sa vedeti niciodata oameni intrand pe site-uri de poezie daca ei sunt in permanenta preocupati de masini. Asadar, ceea ce ii conduce pe oameni catre un anumit site este pana la urma dorinta lor de a afla mai multe lucruri despre ceea ce ii intereseaza.

 

Search Engine Optimisation (SEO) nu este o tehnica greoaie ce nu poate fi inteleasa decat de programatori. Si cei care nu sunt familiarizati cu un anumit limbaj de programare pot ajunge sa isi faca un website foarte atractiv pentru vizitatori. Cum? Urmand acesti 3 simpli pasi.

 

Folositi cuvintele-cheie potrivite




Dupa cum spuneam si mai devreme, niciodata nu o sa vedeti un pasionat de muzica rock intrand pe site-uri de muzica pop, sau invers. Deci, daca doriti sa faceti un site, faceti-l pentru o anumita nisa de vizitatori. Incercand sa atrageti cat mai multi vizitatori, nu veti da dovada de consistenta. Asadar, pentru un site care sa atraga de pilda, pasionatii de rock, veti folosi cuvinte-cheie ca “rock”, “muzica rock”, “heavy-metal”, “rock alternativ” si altele in acelasi registru.

 

Prezentati informatii interesante




Daca scrieti propozitii de genul “Cerul este albastru intr-o zi senina”, lucru pe care il stie toata lumea, cu siguranta nu veti atrage prea multi vizitatori, pentru ca oamenii doresc sa afle lucruri noi, pe care ei nu le stiu, si care i-ar putea ajuta intr-un anumit fel. Prezentati asadar opinii, informatii proaspete, studii noi legate de un anumit subiect, informatii care nu au mai fost prezentate pana in acel moment de nimeni, cu care puteti sa atrageti cat mai multi curiosi. Nu uitati, curiozitatea este una dintre caracteristicile principale ale oamenilor, asa ca mizati pe ea cand va optimizati website-ul.

 

Evitati greselile predecesorilor




De cand au aparut motoarele de cautare, programatorii au cautat diverse moduri de a atrage vizitatori pe paginile lor, insa au facut si multe greseli in aceasta privinta. In acest caz, de ce sa nu beneficiati de pe urma invatamintelor trase de ei? In continuare, va dam doar cateva motive pentru care website-urile sunt considerate “non-friendly” de motoarele de cautare: folosesc frame-uri, au un cod HTML greoi, pe care browserele il proceseaza dificil, au erori in codul HTML, cuvintele-cheie sunt puse pe imagini, nu in text si stylesheet-urile sunt pagini separate de paginile website-ului.



 

Vezi mai multe despre optimizare Brainiacs, pe site-urile noastre

seo optimizare seo optimizare site seo site