„Win” pentru toata lumea!

Despre negocieresi marketing se pot scrie extrem de multe lucruri. Despre ce inseamna win-wincred ca s-a scris ceva mai putin, chiar daca e o strategie practicata cu succesde multe firme. Ce legatura are aceasta strategie cu inchirierile de masini?Chiar daca strategia win-win, „castiga toata lumea”, functioneaza pe termenlung si are implicatii asupra relatiei dintre firme sau dintre firma inchirieri masini Bucuresti si client,exista o adaptare pentru a castiga toata lumea si cand e vorba de o inchirierea unei masini pe termen scurt. Negocierea in cazul acestei strategii inseamnacu totul altceva decat in varianta clasica, in care fiecare isi urmarestecastigul. La finalul negocierii fiecare din cele doua parti participantetrebuie sa fie multumita.

 

Pe site-ul unei firme de inchirieri auto Bucuresti, Kamo Auto, in pagina de prezentare, firma isi explica reteta de succesprin folosirea acestei strategii in colaborarea cu clientii: strategia win-win.Cu o istorie de zece ani, in care s-a descurcat admirabil, aceasta firma, cu unnumar aproximativ mic de masini, isi prezinta, prin clauzele contractuale, cumintelege sa practice aceasta strategie.

 

In primul rand,win-win presupune ca fiecare dintre participantii la afacere, sa nu considereimportant doar propriul castig, ci si castigul celeialalte parti. Firma castigaatunci cand primeste suma ceruta clientului si primeste inapoi masina inconditii cat mai bune cu putinta, astfel incat, pregatirea ei pentru urmatorulclient sa nu necesite cheltuieli in afara celor calculate de firma. Clientul emultumit atunci cand reuseste sa inchirieze automobilul pe care si l-a dorit sicare corespunde nevoilor sale, iar costurile suportate s-au incadrat inlimitele acceptabilului.

 

Usor de observatca la multumirea firmei participa clientul, prin folosirea corespunzatoarea amasinii. A avea grija de bunurile altuia, chiar daca e vorba despre „patronul” unei firme, e o chestiune de educatie. Invatam de micisa pastram sau sa distrugem, sa ne pese sau nu ce se intampla cu ceea cefolosim. In felul acesta persoana care a inchiriat masina se gandeste lacastigul firmei.

 

In ce privestecastigul clientului, care nu traieste nicio surpriza negativa prin practicareataxelor ascunse, primirea unei masini necorespunzatoare sau a unei inspectii„nedrepte” a autovehiculului la predare, se ocupa firma de inchirieri.

 

Avand in vedere cafirma e cea menita sa lucreze mereu cu clienti, unii din ei revin, altii nu maiau nevoie de masini inchiriate si in felul asta experienta lor e unica siirepetabila, partea ei in viziunea win-win e mult mai vizibila decat cea a unuiclient. Astfel firmapastreaza mereu un raport corectpret/calitate, isi prezinta cat mai transparent tariful cu sumele pentrugarantii, taxe pentru eventualele devieri de la programul de primire predare,diferentadintre locatia de preluare si aducere inapoi a masinii, pretul practicat lacarburanti, fiindca una din conditiile firmei este ca masina sa fie predataavand in rezervor aceeasi cantitate de carburant ca la primire. 

inchirieri auto Bucuresti inchirieri auto Otopeni inchirieri masini Bucuresti inchirieri masini Otopeni rent a car Bucuresti Rent a car Otopeni Kamo Auto Expert