Un sfert din clienții IFN-urilor fac împrumuturi pentru a susține educația copiilor

București, 11 iulie 2013 – Românii fac împrumuturi în speranţa îmbunătățirii nivelului de trai și pentru a investi în educație, arată un studiu efectuat de YouGov, la inițiativa Provident Financial România. Studiul a fost efectuat în perioada 12 martie - 6 mai  2013 pe un eşantion de 1.478 de respondenți.

Astfel, 35% din cei chestionați au declarat că apelează la împrumuturi pentru mini-investiții în confortul vieții de familie și 22% dintre ei împrumută pentru cheltuieli legate de educația copiilor. 7 din 10 respondenți au spus că rapiditatea şi convenabilitatea produselor și serviciilor financiare oferite sunt cei mai importanți factori de care țin cont când aleg o instituție financiară.

9 din 10 respondenți au declarat că împrumută doar sume de bani care se potrivesc situației lor financiare și 94% spun că analizează atent avantajele și implicațiile contractării unui împrumut înainte de semnarea contractului.

Principala îngrijorare pentru 62% dintre participanții la studiu este legată de presiunea cheltuielilor zilnice asupra bugetelor personale, urmată de stabilitatea locului de muncă – 17% și de costurile legate de educația copiilor – 7%. În același timp, 60% dintre respondenți declară că sunt mult mai atenţi cu cheltuielile lor zilnice și 31% reușesc să pună bani deoparte.
 
„Cercetarea confirmă că deciziile financiare ale clienților noștri sunt luate în cunoștință de cauză și că cel mai important factor în aceste decizii îl reprezintă gradul de încredere pe care aceștia îl au în nivelul și stabilitatea veniturilor pe care le câștigă. În același timp, șapte din zece persoane chestionate au declarat că le-ar fi dificil sau imposibil să facă rost de bani pentru o nevoie urgentă și șase din zece nu au un cont bancar. Vom continua să împrumutăm într-un mod responsabil acest segment social adesea trecut cu vederea de alte instituții finaciare, astfel încât să le oferim clienților noștri posibilitatea de a face dintr-o oportunitate o poveste frumoasă, atunci când este important pentru ei”, a declarat Ivo Kalik, directorul general al Provident Financial România.

În ceea ce privește evoluţia economică a ţării în perioada următoare, jumătate dintre cei chestionați sunt fie optimiști și întrevăd o creștere economică, fie consideră că lucrurile vor rămâne la fel. În același timp, 37% dintre cei chestionați se așteaptă la o îmbunătățire a situației lor financiare, fie ca urmare a schimbării locului de muncă, fie datorită realizării unor venituri mai mari.

Studiul a evidențiat totodată și intențiile de investiție ale românilor: 42% dintre cei chestionați își doresc deschiderea unui fond de economii și o treime intenționează să investească în fonduri private de pensii şi asigurări de viaţă.

Cercetarea YouGov face parte dintr-o inițiativă desfășurată în rândul clienților grupului britanic International Personal Finance (IPF) în toate cele șase țări în care acesta este prezent:

România, Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria și Mexic. Rolul sondajului este de a identifica modalitatea în care consumatorii percep climatul socio-economic și care sunt cele mai importante probleme pentru aceștia.

IPF este al doilea cel mai mare angajator britanic din Europa Centrală și de Est și una dintre cele mai puternice 250 de companii internaţionale listate la Bursa din Londra.


Despre YouGov

YouGov este una dintre cele mai importante companii internaționale de cercetare de piață. A fost fondată în 2000, în Marea Britanie realizând sondaje online în domenii precum servicii financiare, media, telecom și FMCG in țări din SUA, Europa și Orientul Mijlociu.


Despre Provident Financial România
 
Provident Financial România este o instituție financiară nebancară înregistrată în Registrul General al Băncii Naționale a României și este parte a grupului britanic International Personal Finance (IPF), care are 2,4 milioane de clienţi în cinci ţări din Europa Centrală şi de Est, precum şi în Mexic. IPF este al doilea cel mai mare angajator britanic din Europa Centrală și de Est și este una dintre cele mai puternice 250 de companii internaţionale listate la Bursa din Londra.

În cei 7 ani de prezență pe piața locală, compania a investit în România peste 160 de milioane de euro, dintre care peste 600.000 de euro în programe de responsabilitate socială, și a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de aproape 24 de milioane de euro. Provident are acum peste 750 de angajați și colaborează cu peste 3.900 de agenți independenți în peste 60 de orașe din întreaga țară .

Pentru mai multe informaţii, puteti contacta:

Vlad Șandru, Manager Comunicare,
Tel: 0754.222.008; e-mail: vlad.sandru@provident.ro

Alexandra Crivăț, McCann PR
Tel: 0723.563.100; e-mail: alexandra_crivat@mccannpr.ro

Powered by SEO Monitor