Semnele de pe față netratate la timp se adâncesc

Formarea cicatricilor face parte din procesul natural de vindecare a pielii. Cicatricile apar în urma diferitelor accidente, afecțiuni ale pielii sau intervenții chirurgicale. Deși multe persoane cred că cicatricile sunt permanente, acest lucru este complet fals.

 

Aspectul cicatricilor se poate îmbunătăți, semnele se estompează pe o perioadă de până la 2 ani, în funcție de severitatea rănii, de dimensiunea acesteia și de zona corporală afectată.

 

Se poate scăpa de cicatrici însă, cu cât amâni mai mult tratarea cicatricilor, acestea se adâncesc și vor fi mai greu de vindecat. De aceea, este important să te prezinți la medicul dermatolog, imediat ce observi apariția unui semn la nivelul feței și/sau al corpului, pentru a vedea ce este de făcut.

 

Unele persoane sunt mai predispuse în a dezvolta cicatrici severe datorită factorilor precum vârsta, ereditatea și tipul de piele, care afectează formarea acestor semne. Medicii dermatologi specialiști din clinicile Doctor SKiN recomandă, pentru a preveni formarea cicatricilor, să eviți expunerea la soare și să aplici anumite creme pentru a menține pielea hidratată.

Procesul de cicatrizare poate fi frustrant, dar nu trebuie să te descurajezi.

 

Tipul de cicatrice influențează și tipul de tratament.

Semnele de pe față pot avea o multitudine de cauze, cum ar fi vârsta înaintată, arsurile solare, lumina ultravioletă produse de solar sau acneea. Protecția solară riguroasă este una dintre cele mai bune modalități de a ajuta la estomparea și prevenirea apariției petelor pe față. Există, însă, o varietate de opțiuni de tratament disponibile care pot ajuta la îmbunătățirea aspectului cicatricilor și la reducerea disconfortului asociat.

 

Tratamentele topice sunt de obicei recomandate ca tratament de sprijin pentru procedurile dermatologice. Corticosteroizii topici, fără prescripție medială și cremele antihistaminice pot ajuta la îmbunătățirea aspectului cicatricilor prin reducerea mâncărimii și disconfortului.

 

Dar, când vine vorba despre tratamente eficiente, acestea se realizează în cabinetul medicului dermatolog. De exemplu, straturile superficiale ale pielii pot fi îndepărtate prin peeling chimic. Peelingurile chimice cu efect profund oferă rezultate mai dramatice, dar necesită un timp mai îndelungat de recuperare. Acestea sunt de obicei folosite pentru persoanele care au cicatrici postacneice sau leziuni solare. În unele cazuri, peelingul chimic ajută chiar și în controlul și tratamentul acneei.

Injecțiile cu Acid Hialuronic sunt folosite, de asemenea, de zeci de ani, în tratamentul cicatricilor postacneice sau post chirurgicale. Tratamentul injectabil cu Acid Hialuronic se poate folosi uneori și pentru a ameliora cicatricile denivelate roșiatice, a căror structură este groasă, precum cea a cicatricilor cheloide sau hipertrofice. Se fac mai multe injecții, mici, în țesutul cicatricial pentru a reduce inflamația locală, mâncărimea și durerea. Dar, de obicei, Acidul Hialuronic este folosit pentru a umple cicatricile atrofice, cele sub formă de adâncituri în piele.

 

Terapia de inducție a colagenului sau mezoterapia fracționată, cunoscută și sub denumirea de microneedling, este o altă opțiune de tratament pentru cei care își doresc să nu mai aibă cicatrici. Dermapenul sau tratamentul cu Morpheus 8, numărul 1 mondial în radiofrecvență combinată cu mezoterapie fracționată, pot face minuni în ceea ce privește aspectul cicatricilor provocate de acnee. Nu încerca tratamentele de microneedling pentru acasă, cu diferite dispozitive precum dermarollerul, deoarece riști să-ți agravezi cicatricile, prin traumatizarea lor. Doar medicul poate ști să controleze aceste dispozitive pentru a oferi pielii un boost pentru vindecare. 


Nu în ultimul rând, tratamentul Gold Standard pentru cicatrici este laserul CO2. Cu cât tratamentul este efectuat din timp, cu atât efectul acestuia va fi mai bun. Laserul CO2 fracționat vizează vasele de sânge din țesutul cicatricial, astfel încât roșeața dispare. De asemenea, datorită faptului că pătrunde sub suprafața pielii, stimulează producerea de noi celule, de colagen și elastină, determinând o vindecare din interior spre exterior. Rezultatele în cazul cicatricilor nu apar imediat, dar se văd în timp, după mai multe sesiuni de tratament. Cum nu toate laserele sunt la fel, alege un dispozitiv certificat, care are efecte benefice maximale, dar care nu comportă perioade lungi de recuperare.

 

De exemplu, laserul fracționat CO2 SmartXide Punto se bazează pe cea mai avansată tehnologie de laser CO2 fracționat ablativ existentă în piață, acționând profund și oferind tratamente complexe, dar fără a afecta zonele sensibile. Cum procedura nu se poate face în sezonul cald, cercetătorii DEKA au patentat un tratament laser de întreținere în tratamentul cicatricilor care se poate continua inclusiv vara, și anume CoolPeel.

 

Nu știi care este cel mai bun tratament care te poate scăpa de cicatrici? Vino la evaluare gratuită în clinicile Doctor SKiN din București și Corbeanca! Te bucuri de rezultate vizibile, de prețuri excelente, de aparatură de ultimă generație, de tip premium și de o echipă medicală de excepție.

Programează-te la 031 005 10 15 sau pe contact@skinmedspa.ro!