Semineul, intre estetica si utilitate

 

In ultimii ani, semineul revine in forta in atentia si preferintele romanilor, mai a celor care isi construiesc case noi, pe care le pot face dupa gustul si preferintele lor. Semineul nu este doar un element de decor stylish, doar o moda efemera sau un moft, prezenta lui creaza o atmosfera de intimitate, amintind de romantismul veacurilor trecute, dar intr-o interpretare moderna. Din pacate, in spatiile minime oferite de apartamentele de bloc nu ne putem realiza toate visurile. Cu toate acestea, cu inteligenta si imaginatie, putem adapta apartamentul conform dorintelor noastre si sa ne creem spatiul de care avem nevoie pentru a amplasa un mobilier masiv sau un semineu intr-un colt din apartament. Semineul trebuie realizat dupa un design conceput de specialisti, in functie de dimensiunile camerei.




Designul semineului, intre estetica si utilitate

Indiferent de design, un semineu are un efect estetic deosebit. Semineul poate fi gandit, spre exemplu, ca o succesiune de trepte ce pot servi drept polite pentru diferitele obiecte de decor din casa. Totodata, poate avea la baza spatii destinate depozitarii lemnelor pentru foc, care vor avea rol de decor intr-o locuinta. In functie de aspect sau inaltimea acestuia, semineul este compus din foyer (partea functionala), accesorii de montaj (grila de ventilatie si decompresie), imbracaminte (partea de decor) si cosul de fum. Foyer-ul asigura partea functionala a semineului, fie ca functioneaza cu lemne sau gaz si este integral realizat din fonta. Poate avea dimensiuni variate, adaptabile oricarui spatiu.




Accesoriile necesare pentru montaj

Elementele necesare functionarii unui semineu sunt: racordul flexibil din inox si grilele de ventilatie si decompresie care au ca rol evacuarea aerului cald in incapere. Racordul flexibil realizeaza legatura dintre foyer si cosul de fum. Hota este pozitionata in partea superioara a semineului, fiind realizata, de regula, din gips-carton ignifugat, izolat in interior cu vata minerala. Prin intermediul acesteia se realizeaza circulatia naturala a aerului rece care intra din incapere sau exterior. Fatada semineului are rol decorativ si poate fi realizata din piatra naturala, marmura, granit etc. Daca doriti ca semineul sa arate exact ca cel pe care l-ati visat, poate fi executata la comanda. Cosul trebuie sa fie vertical si sa aiba inaltimea utila.




Semineele cu lemne, o alternativa viabila

Semineele care functioneaza cu lemne constituie o alternativa la celelalte surse de caldura. Acestea sunt preferate mai ales in cazul vilelor de la munte, unde lemnul constituie o sursa de energie traditionala. In alegerea acestui tip de semineu primeaza calitatile conferite interiorului: o atmosfera calda, traditionala si, nu in ultimul rand, o caldura sanatoasa, lemnul fiind o materie prima ecologica. In vederea unei bune functionari, combustibilul recomandat este lemnul uscat. Esentele cel mai potrivite sunt cele sarace in rasini si uscate la aer.




Nu uitati de curatarea semineului!

“Daca tineti la sanatatea si securitatea dumneavoastra si locuiti intr-o casa cu semineu, nu lasati cenusarul semineului sa se umple pana la refuz. Aruncati cenusa ori de cate ori acest lucru este necesar si verificati periodic, o data la doua saptamani, daca semineul are nevoie de curatare sau coserire” ne-a spus managerul site-ului www.exclusivdesign.ro.

piscine jacuzzi cazi de baie seminee gratare de gradina