Scara interioara din lemn, vedeta apartamentelor de lux
In ziua de azi, cand gusturile sunt tot mai rafinate si cerintele tot mai pretentioase, puteti gasi numeroase modele de scari interioare din lemn, in diferite stiluri arhitecturale. Alegerea modelului potrivit pentru scara interioara este o decizie importanta si trebuie luata in primele stadii ale proiectarii casei. Scarile, pe langa caracterul lor functional, au si un rol estetic, fiind o piesa importanta in conturarea stilului unei case, mai ales pentru faptul ca designul si culoarea unei lor, spre deosebire de mobila, culoarea peretilor sau alte elemente decorative, vor ramane nemodificate pentru un timp indelungat, motiv pentru care o astfel de alegere poate fi considerata o provocare.
Intotdeauna oamenii au dorit o locuinta confortabila si i-au adus diverse imbunatatiri: o scara interioara, un mobilier ultramodern si uneori chiar accesorii de lux. Scara interioara a devenit de-a lungul timpului un element trendy pentru o locuinta, mai ales pentru apartamentele de bloc unde este inca rar intalnita. Scara interioara poate delimita zona de zi de cea de noapte, multi proprietari dorind sa castige astfel spatiu in apartament.
Scara interioara este vedeta apartamentului, conferindu-i o nota de bun gust si romantism, intr-un stil sofisticat si original. Amplasarea unei scari interioare din lemn, cu balustrada metalica, inox sau lemn, cocheteaza intr-un mod placut cu spatiul si creaza o atmosfera unica. Sunt blocuri care din constructie sunt compuse din patru sau cinci camere structurate pe doua niveluri, unde o scara interioara este absolut necesara si isi gaseste locul ideal.
Rafinament si stil
Un apartament structurat pe doua niveluri, al carui spatiu este delimitat printr-o scara interioara, in special de una din lemn, capata stil, rafinament si eleganta, mai ales daca este combinat armonios cu un mobilier de bun-gust. De aceea, se recomanda mobilierul cu linii simple, dar ferme, dintr-un material de culoarea lemnului natural. Un astfel de mobilier se asorteaza usor la materialele alese pentru tapiseria scaunelor si a draperiilor, asigurand camerei de zi pozitionate in partea de jos a imobilului un aer reconfortant, sustinut poate si de o canapea din piele, in aceleasi nuante. Intr-o astfel de locuinta, o nota de rafinament poate fi data si de mobilierul destinat dormitoarelor.
Si in dormitoare, spatiu destinat cu predilectie pentru noapte, mobilierul poate fi ales cat mai estetic si functional. De mare importanta in astfel de camere este utilizarea culorilor, care pot fi puse in evidenta si de alegerea mobilierului. Trecerea spre dormitoare trebuie sa fie marcata obligatoriu de usi. Designerii pun accentul pe decupajul pentru geamuri, mai mare decat unul obisnuit si folosit la apartamentele de bloc. Se recomanda cu precadere geamul dintr-o sticla mata prelucrata decorativ, gen vitraliu.
Avantajele scarii interioare din lemn
Avantajele scarilor interioare din lemn sunt multiple si directorul Holzer Tehnic SRL enumera cateva dintre ele: “In primul rand, scarile din lemn sunt usoare si calde. Avantajul lemnului ca materie prima pentru scari este ca acesta se poate reconditiona cu usurinta si ca-i puteti schimba designul de cate ori doriti acest lucru. Un alt beneficiu pe care-l ofera utilizarea lemnului este durabilitatea scarii, ea fiind de obicei una dintre cele mai circulate zone din casa. Folosind un lemn de esenta tare, scarile vor arata la fel chiar dupa mai multi ani de folosire. De asemenea, lemnul de esenta tare este foarte usor de curatat, iar pentru persoanele care sufera de alergii, lemnul este o alegere corecta, pentru ca nu retine praf sau alergeni”.